Marea NeagrăDevalizarea ultimei păduri de pe litoral continuă. Primăria Mangalia vinde aproape 4...

Devalizarea ultimei păduri de pe litoral continuă. Primăria Mangalia vinde aproape 4 ha din Comorova

Primăria Mangalia a decis să vândă 37.639 mp din Pădurea Comorova, după ce a obținut terenul în urma unei executări silite, spațiu recuperat după ce a fost înstrăinat tot de municipalitate în 2005.

Bucata de pădure va fi vândută prin licitație cu un preț de pornire de doar 832.857 euro, un chilipir pentru dezvoltatorii imobiliari care au devalizat sistematic ultima pădure de pe litoral cu concursul Primăriei Mangalia.

Deși este încadrat la categoria Pădure, terenul figurează în intravilan, astfel va fi doar o formalitate ca suprafața de pădure să fie defrișată pentru a face loc resorturilor,  în condițiile în care zona este una extrem de ofertantă – Popasul Căprioarelor. 

Viceprimarul Mangaliei, Dragoș Angelescu, care și-a asumat calitatea de comunicator al municipalității nu a răspuns apelurilor și mesajelor Dobrogea Live pentru un punct de vedere.

Suma pe care o poate obține primăria este infimă raportat la beneficiile pe care suprafața de pădure o poate aduce locuitorilor Mangaliei și turiștilor, mai ales în condițiile în care mai mult de jumătate din Comorova a fost înstrăinată pe rând de primarii Iorguș Zamfir, Claudiu Tusac și acum de Cristian Radu, care în prezent este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu.

De asemenea, vânzarea celor aproape 4 ha reprezintă o sfidare la adresa locuitorilor orașului, care anul trecut s-au alăturat unei inițiative civice care luptă pentru reîntregirea Pădurii Comorova.

Doar numele zonei confirmă că pădurea a fost, și poate încă este, populată cu animale sălbatice.

În prezent, 201 ha din pădure se află în proprietatea publică, iar 201,6 ha figurează în proprietatea privată a municipiului, situație juridică care permite municipalității să vândă această suprafață, așa cum s-a întâmplat cu restul de până la 519 ha, cât cuprindea Comorova în urmă cu 20 de ani. 

Inițiatorul campaniei de salvare a pădurii, consilierul județean Semiran Abdurefi susține că primăria are obligația morală să păstreze bucata de pădure.

“Dacă este primarul locuitorilor din Mangalia așa cum susține, atunci să se conformeze dorințelor acestora. De ce nu face un sondaj de opinie prin care să întrebe cetățenii dacă doresc sau nu să vândă cele aproape 4 hectare? Vă spun eu, toți ar opta pentru păstrarea pădurii”, a declarat pentru Abdurefi “Dobrogea Live” .

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza