Cristina Rizea, deputat REPER: Are Constanța bani sau măcar un plan pentru Spitalul Regional?

Deputatul constănțean Cristina Rizea (REPER) pune la îndoială intenția Consiliului Județean Constanța de a construi Spitalul Regional din zona Sere, așa cum au promovat proiectul autoritățile locale.

“Are Constanța bani pentru Spitalul Regional? Sau măcar un plan de unde poate accesa fondurile necesare și când?

După ce au plimbat terenul de la Sere (cel cu celebra plăcuță) ca de la Ana la Caiafa, adică din administrarea Consiliului Județean la Ministerul Sănătății și înapoi la Consiliul Județean, noi, constănțenii, încă nu știm când, cum și dacă o să vedem realizat acest Spital Regional.

Pentru că pur și simplu, nu ni se spune nimic. Nu a venit nimeni din partea autorităților județene să spună constănțenilor despre strategia pe care CJ o are pentru acest proiect: bugete, surse de finanțare,  termene, etc.

În proiectul de buget pe anul acesta al Consiliului Județean nu au găsit bani decât pentru un PUZ pe acel teren finanțat din fondurile locale. Asta este tot ce are județul Constanța în plan pentru 2023 referitor la Spitalul Județean? SF, PT, concurs de soluții, surse de finanțare?

Am mai spus-o și în trecut, trecerea terenului înapoi în administrarea Consiliului Județean n-a făcut decât să tergiverseze lucrurile, dând în același timp ocazia Ministerului domnului Rafila să scape de muncă. Spitalul Regional de la Constanța avea posibilitatea finanțării prin Programul Operațional Sănătate (POS) cu cofinanțare prin împrumut BEI, așa cum era prevăzut din mandatul Ioanei Mihăilă.

Schimbarea de ministru a adus, din păcate pentru constănțeni, și o schimbare de strategie, una pe care doar cercurile restrânse PNL-PSD probabil o cunosc. Am trimis întrebări oficiale pe subiectul Spitalului Regional de la Constanța cu speranța că voi primi răspuns.

La fel, sper că pentru 2023 să nu rămânem doar cu PUZ-ul urmând ca tăvălugul de promisiuni strategii și comunicări pe acest subiect să ne izbească abia în campania electorală de anul viitor”, scrie Rizea pe pagina sa de Facebook.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza