Primăria Mangalia, sponsorizată de un dezvoltator căruia i-a permis să construiscă în Rezervația Stejarii Brumării și Pădurea Comorova

Primăria Mangalia va primi o sponsorizare în valoare de 276.449 lei din partea unui dezvoltator imobiliar care a obținut recent de la municipalitate autorizații pentru construirea a trei resorturi – unul în Rezervația Stejarii Brumării (pe malul lacului Neptun) și două în Pădurea Comorova.

Banii oferiți “din senin” de Vogh Olimp SRL, parte a grupului imobiliar Certion, vor fi destinați reabilitării unui spațiu de agrement din Neptun.

Amintim că dezvoltatorul imobiliar a primit acordul primăriei de a construi o clădire de 11 etaje, care va cuprinde 150 de apartamente de lux, pe locul unei mici rezervații naturale protejate – “Stejarii Brumării”, singura fărâmă de natură rămasă pe malul lacului Neptun (detalii, aici).

Potrivit site-ului Primăriei Mangalia, “Stejarii Brumării” este o zonă declarată rezervație naturală ocrotită de lege.

Subliniem că grupul Certion a obținut recent de la Primăria Mangalia permisiunea de a ridica alte două resorturi în zone la fel de sensibile.

Acestea sunt proiectele imobiliare de lux “Galileo” și “Vogh” din Olimp, complexuri aflate în stare incipientă de dezvoltare, însă pentru care s-au defrișat suprafețe importante din Pădurea Comorova.

De altfel, Certion pregătește în prezent documentația urbanistică pentru încă un proiect gigant de 28 de etaje, tot în Olimp.

Compania, una dintre cele mai puternice de pe piața de profil, este controlată de Cătălin Scripcaru, implicat în proiecte precum Promenada Mall sau Oracle Tower din București.

Sponsorizarea a fost votată în ședința de Consiliu Local al Mangaliei de joi, 24 neoiembrie, proiect care a trecut cu votul consilierilor PNL, PSD și Pro România.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza