0.4 C
Constanța
luni, ianuarie 30, 2023
AcasăTOP-ȘTIRIUn bloc de lux de 11 etaje va răsări în Rezervația Stejarii...

Un bloc de lux de 11 etaje va răsări în Rezervația Stejarii Brumării, pe malul lacului Neptun

gabriel.botezatu@dobrogealive.ro

Primăria Mangalia a lansat în consultare publică un proiect imobiliar care vizează ridicarea unei clădiri de 11 etaje, care va cuprinde 150 de apartamente de lux, pe malul lacului Neptun.

Cei aproape 2.000 mp pe care se va dezvolta proiectul sunt poziționați în Rezervația “Stejarii Brumării”, singura fărâmă de natură rămasă pe malul lacului Neptun.

Potrivit site-ului Primăriei Mangalia, “Stejarii Brumării” este o zonă declarată rezervație naturală ocrotită de lege.

Text extras de pe pagina Primăriei Mangalia

“Lago Neptun”, proiectul imobiliar de pe malul lacului va primi fără îndoială autorizație de construire, dacă ne raportăm la faptul că același dezvoltator a obținut recent de la Primăria Mangalia permisiunea de a ridica alte două resorturi în zone la fel de sensibile.

Acestea sunt proiectele imobiliare de lux “Galileo” și “Vogh” din Olimp, complexuri aflate în stare incipientă de dezvoltare, însă pentru care s-au defrișat suprafețe importante din Pădurea Comorova.

De altfel, Certion – dezvoltatorul despre care vorbim – pregătește în prezent documentația urbanistică pentru încă un proiect gigant de 28 de etaje, tot în Olimp.

Compania, una dintre cele mai puternice de pe piața de profil, este controlată de Cătălin Scripcaru, implicat în proiecte precum Promenada Mall sau Oracle Tower din București.

Imagine randată a proiectului Lago Neptun

Citește și:

2 COMENTARII

  1. Proiectul nu este rau pentru comunitatea locala, dar trebuie luate in calcul si beneficiile rezervatiei naturale aflate in disputa. De aceea consider ca o abordare „de bun simt” a acestui proiect ar fi solutia castigatoare. Cred ca se poate modifica proiectul, astfel incat sa cuprinda si facilitatile estivale cat si delimitarea si protejarea rezervatiei. Suplimentar, avand in vedere distrugerea unor areale naturale, proprietarul/firma beneficiara ar trebui sa amenajeze din conturi proprii un parc sau o zona naturala sau sa intretina mai multe astfel de zone pe o periada extinsa de timp. NU UITATI !!! VORBIM DE BANII NOSTRI SI DE GESTIONAREA LOR DE CATRE UN GRUP RESTRANS DE OAMRNI.

  2. Il doare la basca pe primarul Mangaliei, Radu Cristian ca este vorba de o arie protejata! Jumi-juma, cum este poreclit raducu, inchide ochii si-ntinde mana si, daca-i pune-n palma investitorul sa-i indoaie mana lui raducu, are ce aviz vrea muschiul lui! Asa a facut prapad din Manglia pana-n Olimp! Pe plaja din Mangalia s-au turnat tone de betoane in hoteluri si restaurante, toate cu avizul lui Radu Cristian. Acum a dat don raducu aviz si se toarna beton chiar in malul consolidat al falezei din Mangalia. Acelasi lucru se intampla acum la iesirea din Olimp inspre cherhanaua 23 August. S-a spart malul consolidat si s-a constrit mastodont de hotel la 5 metrii de nisipul plajii! Deja dupa ora 13:00 umbra hotelului acopera toata plaja pana-n apa marii! Dar a avut investitorul toate avizele de constructie de la primaria Mangalia, de la Radu Cristian. Prapad a facut asta cu toata klika lui care-au descalecat la primaria Mangalia. Venit sarc lipit acum 10 ani in primarie, bugetar de-o viata, la ora actuala are peste 12 milioane de euro avere declarata! Milionar in euro iar Mangalia distrusa si jefuita de de toti asa zisi ,,investitoi” care i-au dat mana peste cap lui jumi-juma raducu!

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments