Bogdan Bola (Forța Dreptei): Creșterea prețurilor la transportul de persoane trebuie temperată

Deputatul Bogdan Bola (Forța Dreptei) anunță că a inițiat și depus în parlament, la începutul acestei luni, un proiect de lege prin care încearcă să tempereze creșterile de prețuri la serviciile de transport persoane prin scăderea cotei de TVA aplicată acestor servicii la 5%.

„De ce credem (parlamentarii Forța Dreptei n.red.) că este o măsură necesară, liberală și pe care statul și-o permite? Pentru că statul a avut încasări nete din TVA de 31,58 mld lei în primele patru luni ale anului, în creștere cu 40,2% față de anul anterior. Veniturile suplimentare din TVA nu provin din creșterea gradului de colectare, ci din a prețurilor. Deci, indiferent ce ar declara unii, Statul își „permite” acest lucru, absolut normal într-o societate normală”, spune Bogdan Bola.

CFR anunță că trebuie să majoreze costul biletelor cu 20%, „în timp ce Ciolacu face pe prostu’ și declară că este „mirat” de evoluția prețurilor. Ei bine, e simplu – Statul își umple buzunarele din creșterea prețurilor și trebuie să accepte să suporte o parte din costul inflației. Nu putem lăsa presiunea creșterii prețurilor doar pe umerii consumatorilor”, adaugă deputatul.

Forța Dreptei susține că atunci când au depus proiectul legislativ și au solicitat introducerea lui în procedură de urgență parlamentară, au avut în vedere un lucru foarte clar: aproape 50% din prețul carburanților îl reprezintă acciza și TVA-ul aplicat de stat. „Bani câștigați fără să facă nimic, pe spinarea cetățenilor, pe care apoi îi minte și încearcă să îi vrăjească prin tot felul de pomeni electorale”.

„Am mai spus-o: Statul se comportă zilele acestea ca un speculant de cea mai joasă speță, umplându-și buzunarele în timp ce le golește pe ale românilor. Un preț mai mare al biletelor pentru transportul public în comun lovește exact categoriile pe care USL 2.0 se laudă că le ajută prin măsuri populiste…”, adaugă Bogdan Bola.

sursa foto: Bogdan Bola

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza