Bogdan Bola (Forța Dreptei): Taxa de solidaritate, cea mai nesimțită taxă. PNL, brelocul PSD

Bogdan Bola, deputat Forța Dreptei, critică intenția coaliției de guvernare PSD/PNL de a introduce „taxa de solidaritate”, o taxă pe cifra de afaceri impusă companiilor din România care se adaugă la celelalte taxe pe care aceste companii le plătesc deja.

Oricât s-ar chinui să ne creeze o altă imagine, guvernul acesta nu e condus de Ciucă, ci de echipa lui Ciolacu, cu el în frunte. Ciucă, depășit de probleme pe care nu le înțelege, face tot ce i se spune de la vârful PSD. Semnează orice, e de acord cu orice. Mai ales cu cele mai mari aberații cu care PSD a venit în ultimii ani și pentru care au fost scoși pe tușă la ultimele alegeri”, spune Bogdan Bola.

Taxarea pe cifra de afaceri este cea mai nesimțită taxă ce poate fi gândită pentru mediul de afaceri”, adaugă deputatul. Acesta arată că taxa nu ține cont de costurile de producție, de valoarea adăugată, de natura afacerii, de mediul concurențial care afectează profitabilitatea, de costul capitalului mare în România etc. „Indiferent dacă ai costuri mari sau mici, dacă ai valoare adăugată mare sau mică sau ai sau nu ai profit, plătești o taxă pe vânzări pentru a avea dreptul de a vinde în România bunuri și servicii.

Taxarea cu care vine guvernul acum, în plină criză a prețurilor, va avea efect pro-ciclic, crede deputatul Forța Dreptei. Cu late cuvinte, va pune presiune și mai mare pe prețuri, inflația va continua să fie mare și în creștere.

Creșterea de taxe este măsura incompetenței oricărui guvern. Guvernele care guvernează prin creșteri de taxe sunt guverne slabe, incapabile să gestioneze resursele țării, să nu le mai toace pe prostii și să pună frână la această sărbătoare națională pe deficit excesiv și datorie.

Bogdan Bola spune că Guvernul, în loc să desființeze Ministerul Familiei, impune o nouă taxă pe care o plătim cu toții. „Păi să nu înțelegem azi, cu toții, că ”liberalii” de la noi au ajuns să fie brelocul lui Ciolacu și al PSD?”

Reprezentarea politică a mediului privat este la cote minime astăzi, mereu e vorba de stat, de salvarea lui și de solidaritate cu cheltuielile sale aberante, atent selectate și filtrate de politicieni interesați. Dar, unde sunt patronatele din România, unde sunt toate coalițiile astea pentru dezvoltarea României, coalițiile astea de lideri care cică luptă pentru prosperitatea și interesele mediului privat?”, conchide deputatul.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza