9 C
Constanța
duminică, aprilie 18, 2021
Acasă Delta Dunării Deputatul Bogdan Bola critică Ordinul de prohibiție din deltă. „Ne legăm de...

Deputatul Bogdan Bola critică Ordinul de prohibiție din deltă. „Ne legăm de cei care aruncă o undiță, nu de braconieri”

Ordinul de prohibiție emis de Ministerul Mediului și cel al Agriculturii prevede pentru Delta Dunării că „în afara perioadelor de prohibiție, pescuitul recreativ/sportiv al speciilor știucă, șalău, somn și crap este permis numai cu eliberarea tuturor capturilor (catch and release).

Cu alte cuvinte, pescarii sportivi nu vor mai putea reține niciun pește din speciile menționate mai sus. Măsura este criticată de deputatul PNL Bogdan Bola.

Am înțeles că rezolvăm problema depopulării peștelui din Delta Dunării restricționând pescuitul sportiv și recreativ. Nu, nu vorbim despre braconierii care bagă mult curent în Dunăre, nu vorbim de cei cu bărci cu motoare foarte puternice, nu de cei care folosesc năvoade cu sonar.

Nu…noi ne legăm de cei care, ca și mine, aruncă o undiță în Dunăre de plăcere și își petrec două zile în natură. Deoarece, gonindu-i și pe ei, băieții „dăjtepți” care încarcă sute de kilograme de pește și le vând la negru se pot mișca și mai în voie. Așa-i?”, se întreabă deputatul liberal.

Totodată, Bogdan Bola, care a fost directorul ABADL, atrage atenția că în Rezervația Deltei Dunării se „braconează la nivel industrial”, lucru vizibil pentru oricine trece pe canalele deltei.

Citește și: Pasarela Regală din Mamaia va fi înnisipată temporar. Bogdan Bola: Dobrogea nu își permite să mai piardă un monument istoric

În loc să înnăsprim pedepsele pentru „electricieni”, care omoară sau sterilizează nediscriminat peștele, în loc să propunem pușcarie pentru cei care distrug cu adevărat piscicultura acolo, în loc să propunem controale comune ale autorităților, noi ne legăm de cei care practică pescuitul recreativ și sportiv.”

Bogdan Bola cataloghează „o prostie” această măsură. Ordinul Ministerului Agriculturii și al Ministerului Mediu, care a inflamat asociațiile de pescuit și pescarii în general, a fost publicat deja în Monitorul Oficial, interzice pescuitul de orice fel în zonele de protecție și refacere biologică pe parcursul întregului an, cu excepția pescuitului industrial.

Din păcate, acest Ordin are la bază niște documente care pleacă de pe plan local, de aici din Deltă. Cineva a hotărât să îndepărteze pescarii amatori, ca mine și ca tine, pentru a nu mai deranja pe cei cu pescuitul industrial…pentru că așa pare!”, mai scrie Bola.

foto: Facebook/Bogdan Bola

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Ce foști parlamentari dobrogeni își vor pensiile speciale înapoi. Au deschis procese în instanță

Un fost parlamentar primea minimum 2.131 de lei pe lună pentru un mandat de patru ani. Cei care au avut de la trei mandate...

Două noi investiții în rețele de apă și de canalizare pentru locuitorii din zona de sud a litoralului

RAJA SA a semnat astăzi – 16 aprilie 2021, două noi contracte de lucrări, CL 41 și CL 46, prevăzute în amplul Proiect Regional...

Miercuri, localitatea 23 August și stațiunile Olimp și Neptun vor rămâne fără apă

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și sectorizare, la nivelul Gospodăriei de apă - Tatlageac, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile miercuri –...

Trafic îngreunat în zona Tomis III din Constanța

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de pe bd. Tomis nr....

Recent Comments