Cum se contrazice viceprimarul Medgidiei când explică numirea condamnatului V. Vrabie în „calitatea” de consilier personal

  • Pe 10 octombrie, Valentin Vrabie a fost condamnat definitiv la un an și șapte luni de închisoare sub supraveghere pentru fals intelectual
  • Pe 16 octombrie, viceprimarul Medgidiei semna dispoziția privind acordarea calității de consilier onorific aceluiași Valentin Vrabie
  • Pe 17 octombrie, Prefectul Județului Constanța a emis ordinul privind încetarea mandatului de primar a lui Valentin Vrabie (din cauza condamnării)

„Sunt demn, eu nu aștept să se emită ordinul de încetare a mandatului, îmi voi prezenta demisia după ce voi organiza o conferință de presă”, a declarat Valentin Vrabie imediat după condamnarea sa definitivă. A ținut conferința de presă (12 octombrie), în care a plâns, s-a rugat și s-a lăudat singur, dar nu a demisionat ci a anunțat că va continua activitatea în cadrul primăriei Medgidia pe postul de consilier onorific al viceprimarului Niculae Păun, cel care a preluat atribuțiile de edil.

Pe 16 octombrie, cu o zi înainte ca Prefectul Județului Constanța să emită ordinul de încetare a mandatului de primar a lui Valentin Vrabie, viceprimarul Megidiei pare să-și fi intrat deja în atribuțiile de edil și emite o dispoziție prin care proaspătul condamnat pentru fals intelectual primește calitatea de „consilier onorific al viceprimarului municipiului Medgidia”, o activitate neremunerată.

Citește și: Martorii cu identitate protejată îi dau bătăi de cap lui Valentin Vrabie. Primarul Medgidiei, sarabandă de acuzații la adresa unui judecător

În răspunsul primit de publicația noastră, viceprimarul ne explică faptul că Valentin Vrabie are doar o „calitate” de consilier, nu o funcție, de aceea el nu are o fișă a postului în instituție.

„Dispoziția privind acordarea calității de consilier onorific al domnului viceprimar Niculae Păun, în domeniul dezvoltării și implementării proiectelor, domnului Valentin Vrabie, a fost emisă în baza prevederilor Codului Administrativ”, explică Primăria Medgidia. Dispoziția se întemeiază pe art. 163 (1) din Codul Administrativ, care spune: „În caz de vacanţă a funcţiei de primar, în caz de suspendare din funcţie a acestuia, precum şi în situaţiile de imposibilitate de exercitare a mandatului, atribuţiile ce îi sunt conferite prin prezentul Cod sunt exercitate de drept de viceprimar sau, după caz, de unul dintre viceprimari, desemnat de consiliul local”.

Doar că, la data de 16 octombrie, data emiterii dispoziției de către Niculae Păun, postul de primar nu era vacantat, prefectul emițând ordinul de încetare al mandatului abia pe 17 octombrie.

Dispoziția semnată de viceprimarul Medgidiei

Citește și: Complet de divergență în procesul primarului Medgidiei. Valentin Vrabie, acuzat de fals intelectual

Niculae Păun se contrazice singur

Deși viceprimarul susține că Valentin Vrabie „nu dispune de resursele materiale ale primăriei”, fostul primar condamnat penal a condus, totuși, un autoturism al administrației locale. Explicația vine de la același viceprimar care se contrazice și spune că Vrabie „a utilizat mașina aflată la depoziția serviciului Proiecte în scopul desfășurării activității, fiind necesare deplasări pe teren pentru a vedea stadiu lucrărilor din cadrul proiectelor”. Așadar, dispune sau nu Valentin Vrabie de resursele materiale ale instituției: mașină de serviciu, birou etc?

Nicolae Păun, viceprimarul care acum conduce Primăria Medgidia, spune că l-a ales pe Vrabie consilier personal ținând cont de „experiența sa vastă în implementarea proiectelor”.

Cu toate acestea, același Păun, care laudă experiența lui Vrabie, spune că fostul edil „nu are acces la documente scrise din cadrul instituției”. Așadar, rămâne întrebarea: cum își desfășoară activitatea consilierul onorific dacă nu are acces la niciun document, cum ajută el la implementarea și elaborarea proiectelor primăriei dacă nu are acces la nicio hârtie ce poartă antetul Primăriei Medgidia sau care este destinată înstituției?

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza