ActualitatePrimăria Mangalia a început să vândă bucăți din Portul Turistic al orașului....

Primăria Mangalia a început să vândă bucăți din Portul Turistic al orașului. Potențialul beneficiar este consilier municipal

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Mangalia care va avea loc miercuri, primarul Radu Cristian a inițiat un proiect de hotărâre care prevede vânzarea unui teren 916 mp situat în mijlocul Portului Turistic al orașului.

Astfel, după vânzarea Pădurii Comorova, a venit și rândul Portului să fie înstrăinat.

Este vorba de terenul de sub restaurantul Maritimo Lounge & Bar, o construcție provizorie ridicată de firma Naby Estival Maritimo, societate care a cerut primăriei să-i vândă spațiul.

SRL-ul este deținută de facto de consilierul local Dănuț Moldovan, prin soacra sa, Maria Ciuciumis.

De asemenea, firma care a solicitat vânzarea terenului este administrată de soția consilierului, Marcela Moldovan.

Extras Monitorul Oficial

Cu toate că nici în referatul de aprobare al proiectului și nici în titlul hotărârii nu apare precizarea că terenul va fi vândut prin licitație publică, legea nu permite primăriei să înstrăineze direct bucata din Portul Mangalia.

Astfel, cel puțin teoretic, dacă proiectul trece de votul consilierilor, terenul nu va intra automat în posesia consilierului local care controlează prin interpuși Naby Estival Maritimo.

Referatul de aprobare a proiectului de vânzare a terenului din Portul Turistic Mangalia

Potrivit unui document pus la dispoziția Dobrogea Live de către jurnalistul Alexandru Căutiș, terenul din Portul Turistic a fost trecut din proprietatea publică în proprietatea privată a orașului în anul 2018, moment din care conducerea municipalității dispune discreționar de portul care a aparținut până de curând locuitorilor Mangaliei.

Citește și:

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza