Primăria Mangalia privatizează Lacul Neptun 1, pe malul căruia vor apărea construcții

După ce a înstrăinat aproape toată Pădurea Comorova, Primăria Mangalia a anunțat că va concesiona prin licitație publică cuva Lacului Neptun 1 pentru 25 de ani, cu posibilitatea extinderii până la 49 de ani.

În mod tradițional, domeniile publice care sunt concesionate de către Primăria Mangalia sfârșesc prin a ajunge în proprietatea deplină a concesionarilor, întrucât legea le conferă acestora dreptul de preemțiune față de imobilele respective atunci când municipalitatea decide să le vândă (citește detalii aici).

Proiectul de concesionare a celor 22.617 mp de lac a trecut și de votul Consiliului Local, astfel că locuitorii din Mangalia își pot lua adio de la ochiul de apă, întrucât înstrăinarea se realizează cu scopul ca beneficiarul să construiască pe malul lacului unități de cazare, restaurante și zone de agrement, ceea ce înseamnă că accesul liber va fi restricționat. 

lacul neptun 2
Ilustrată cu malul lacului Neptun 1

Redevența anuală pe care primăria o va încasa până vinde lacul este de 43.967 euro pe an.

Metoda concesiunii a fost abordată de conducerea municipalității în cazul mai multor terenuri de pe faleza Mangaliei și stațiunilor satelit, unde acum au răsărit restaurante și hoteluri edificate ilegal de grupul de interese ale primarului (citește detalii aici).

Licitația prin care Lacul cu Nuferi, cum mai este cunoscut, va fi concesionat va avea loc pe 23 noiembrie, procedură care va fi în atenția noastră.

Lacul este cunoscut pentru abundența de nuferi și se află pe locul unde a fost odată mlaștina Comorova.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza