7.9 C
Constanța
miercuri, aprilie 14, 2021
Acasă Primării Dobrogene Cum i-a umilit Guvernul liberal pe primarii PSD din județul Constanța

Cum i-a umilit Guvernul liberal pe primarii PSD din județul Constanța

Guvernul a împărțit, zilele trecute, bani către administrațiile locale pentru plata cheltuielilor de funcționare. Doar că, primăriile conduse de primari ai PSD au primit sume umilitoare în comparație cu cele conduse de primari ai PNL.

„Cine împarte, parte își face”. Acesta a fost sloganul Guvernului condus de premierul interimar Nicolae Ciucă atunci când distribuie bani către UAT-uri. În tabelul atașat se observă că primăriile (din județul Constanța) conduse de primari ai PSD au primit câte 48.000 de lei, în timp ce „primăriile liberale” au primit 430.000 de lei sau chiar mai mult.

„Hotărârea de Guvern prin care sunt repartizate fondurile publice pentru plata cheltuielilor de funcționare și asistența socială sau protecția copilului este de-a dreptul scandaloasă. Comunități întregi nu primesc niciun leu, iar altora li se repartizează sume absolut ridicole, doar pentru faptul că acei cetățeni au îndrăznit să voteze altceva decât PNL sau USR”, transmite PSD Constanța.

Mai mult, organizația județeană a PSD, consideră că „este un abuz intolerabil. În numele comunităților locale din județul Constanța dar și al celor din alte județe ale țării care nu au primit niciun leu sau doar sume ridicole, doar pentru „vina” de a fi conduse de primari PSD, aleși în mod democratic, protestăm vehement!”

Sumele primite de primăriile din jud. Constanța (în mii lei) – fotoȘ PSD Constanța

Cazul cel mai elocvent este cel al orașului Năvodari (condus de un primar PSD) care a primit suma de 50.000 de lei, mai puțin ca orice comună condusă de un primar liberal.

„Mă întreb oare cum se simt liberalii și votanții PNL din Năvodari când partidul lor lovește în oraș și năvodărenii, arătându-le atâta dispreț? Cum te simți când știi că ai votat un partid care încearcă să distrugă orașul în care trăiești, singurul criteriu fiind apartenența la un partid sau altul a primarului ales?Năvodari este cel de-al doilea contributor la bugetul de stat din județ, după municipiul Constanța, și nu pot înțelege această bătaie de joc”, spune Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari.

sursa foto: FB/Guvernul României

Citește și:

Cele mai populare

Inițiativă legislativă: Fără sinecuri! Cazul ATOP – autoritatea consultativă, cu membri plătiți din bani publici

În România există, conform Legii 218/2002 ATOP - Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică, un organism cu rol consultativ, dar cu membri plătiți din bani...

Se oprește apa în zona Campus din municipiul Constanța

Miercuri – 14 aprilie 2021, RAJA S.A. va sista furnizarea apei potabile, în intervalul orar 08.30 – 19.00, în vederea remedierii unei avarii pe...

Miercuri, localitățile Coroana, Darabani, Vâlcelele și Independența rămân fără apă

RAJA S.A va executa miercuri - 14 aprilie 2021, operațiuni periodice de întreținere a rezervoarelor de înmagazinare apă potabilă de la nivelul stațiilor de...

Se oprește apa în zona KM 4-5 din municipiul Constanța

RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile, miercuri – 14 aprilie 2021, în intervalul orar 08.00 – 19.30, în vederea racordării la sistemul centralizat...

Recent Comments