-0.6 C
Constanța
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăPrimării DobrogeneCum i-a umilit Guvernul liberal pe primarii PSD din județul Constanța

Cum i-a umilit Guvernul liberal pe primarii PSD din județul Constanța

Guvernul a împărțit, zilele trecute, bani către administrațiile locale pentru plata cheltuielilor de funcționare. Doar că, primăriile conduse de primari ai PSD au primit sume umilitoare în comparație cu cele conduse de primari ai PNL.

„Cine împarte, parte își face”. Acesta a fost sloganul Guvernului condus de premierul interimar Nicolae Ciucă atunci când distribuie bani către UAT-uri. În tabelul atașat se observă că primăriile (din județul Constanța) conduse de primari ai PSD au primit câte 48.000 de lei, în timp ce „primăriile liberale” au primit 430.000 de lei sau chiar mai mult.

„Hotărârea de Guvern prin care sunt repartizate fondurile publice pentru plata cheltuielilor de funcționare și asistența socială sau protecția copilului este de-a dreptul scandaloasă. Comunități întregi nu primesc niciun leu, iar altora li se repartizează sume absolut ridicole, doar pentru faptul că acei cetățeni au îndrăznit să voteze altceva decât PNL sau USR”, transmite PSD Constanța.

Mai mult, organizația județeană a PSD, consideră că „este un abuz intolerabil. În numele comunităților locale din județul Constanța dar și al celor din alte județe ale țării care nu au primit niciun leu sau doar sume ridicole, doar pentru „vina” de a fi conduse de primari PSD, aleși în mod democratic, protestăm vehement!”

Sumele primite de primăriile din jud. Constanța (în mii lei) – fotoȘ PSD Constanța

Cazul cel mai elocvent este cel al orașului Năvodari (condus de un primar PSD) care a primit suma de 50.000 de lei, mai puțin ca orice comună condusă de un primar liberal.

„Mă întreb oare cum se simt liberalii și votanții PNL din Năvodari când partidul lor lovește în oraș și năvodărenii, arătându-le atâta dispreț? Cum te simți când știi că ai votat un partid care încearcă să distrugă orașul în care trăiești, singurul criteriu fiind apartenența la un partid sau altul a primarului ales?Năvodari este cel de-al doilea contributor la bugetul de stat din județ, după municipiul Constanța, și nu pot înțelege această bătaie de joc”, spune Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari.

sursa foto: FB/Guvernul României

Citește și:

Cele mai populare

Recent Comments