Primării DobrogeneCum i-a mințit Vergil Chițac pe constănțeni. Episodul 6 – „Vom construi...

Cum i-a mințit Vergil Chițac pe constănțeni. Episodul 6 – „Vom construi săli și terenuri de sport și un bazin olimpic de înot”

Deoarece mandatul primarului Vergil Chițac (PNL) se apropie de final, Dobrogea Live vă propune o analiză a modului în care au devenit (sau nu) realitate promisiunile pe care edilul le-a făcut în campania din anul 2020. Vom trece în revistă, într-o serie de articole, minciunile cu care Vergil Chițac a reușit să-i convingă pe majoritatea votanților. Vă reamintim, Chițac este candidatul PNL pentru un nou mandat de primar al municipiului Constanța.

Analiza Dobrogea Live se bazează pe Programul de guvernare al lui Vergil Chițac din 2020, capitolul „Însănătoșirea Constanței – profilaxie pe patru ani”.

Minciuna 6: Săli de sport și bazin olimpic

Vergil Chițac, 2020: „Vom încuraja sportul constănțean prin construirea infrastructurii sportive (săli și terenuri de sport, bazin olimpic de înot) și instituirea unui program de practicare a sportului de masă în școli.”

Realitate: ZERO săli și terenuri de sport. Bazin olimpic, doar pe hârtie

În luna martie 2024, ziarul Dobrogea Live a solicitat Primăriei municipiului Constanța să comunice, printre altele, câte terenuri de sport au fost construite și date în folosință în perioada 2020-prezent, desigur, indicând și locația acestora.

Abia spre finalul lunii aprilie 2024, Primăria a răspuns solicitării noastre transmițându-ne diferite răspunsuri, dar la întrebarea referitoare la terenurile de sport nu s-a dat niciun răspuns, semn că nu s-a realizat nicio astfel de investiție.

Am întrebat și de bazinul olimpic de înot promis de primarul Vergil Chițac. Într-un stil ambiguu, Primăria Constanța susține că „Pentru proiectul privind „Construire bazin olimpic în municipiul Constanța” au fost semnate 2 contracte de prestări servicii și anume „Elaborare studii de teren: studiu topografic și studiu geotehnic” și realizare „Studiu de Fezabilitate(SF) și documentații pentru expropriere privind obiectivul de investiție „Construire bazin olimpic în municipiul Constanța”- zona strada Poet Panait Cerna intersecție cu strada Chiliei. Menționăm că studiul de fezabilitate propus pentru acest proiect nu a primit votul favorabil al consilierilor prin Hotărâre de Consiliu Local, așa cum prevede legea, motiv pentru care acest proiect a fost sistat.”

Așadar, Vergil Chițac bifează un mare ZERO și la capitolul terenuri/săli de sport și construirea unui bazin olimpic de înot.

Citește și:

Cum i-a mințit Vergil Chițac pe constănțeni. Episodul 5 – „10 ha de parcuri pe an și 2 ha de spații verzi pe an”

Cum i-a mințit Vergil Chițac pe constănțeni. Episodul 4 – „Voi fi un primar eminamente pro-business”

Cum i-a mințit Vergil Chițac pe constănțeni. Episodul 3 – „Vom construi parcări noi subterane sau supraterane”

Cum i-a mințit Vergil Chițac pe constănțeni. Episodul 2 – „Constanța Puternică are nevoie de tineri”

Cum i-a mințit Vergil Chițac pe constănțeni. Episodul 1 – „Sunt convins că două spitale noi se pot realiza în mandatul 2020-2024”

Urmărește-ne pe:

Doneaza