29.4 C
Constanța
miercuri, august 10, 2022
AcasăPoliticăCristina Rizea: Studiul de fezabilitate pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia va fi...

Cristina Rizea: Studiul de fezabilitate pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia va fi făcut de o firmă anchetată de DIICOT

Pe 30 decembrie, CFR a anunțat câștigătorul licitației pentru studiul de fezabilitate al proiectului de modernizare a căii ferate Constanța-Mangalia. Este vorba despre Asocierea Baicons Impex SRL – ISPCF.

Citește și: „Mocănița” pe litoralul românesc. Calea ferată Constanța-Mangalia, neelectrificată în secolul XXI – Dobrogea Live

„Licitația a fost câștigată de o firmă cu legături politice vechi, cunoscută de-a lungul anilor pentru studiile de fezabilitate făcute și refăcute pe bani buni, publici, majoritatea fără finalizare. Mai mult decât atât, numele său (Baicons Impex n.red.), alături de cel al unor membri PSD apare intr-un dosar din 2014 instrumentat de DIICOT care privește tocmai fraudarea CFR. Prejudiciul estimat de procurori: 34 milioane de lei”, spune Cristina Rizea, deputat USR PLUS.

În cazul de față pentru Constanța-Mangalia, valoarea estimată a contractului era de 12 milioane de lei. Cum singurul criteriu al licitațiilor publice în România este prețul mic, firma câștigătoare a licitat 7,7 milioane de lei.

„Acum rămâne de văzut dacă peste 9 luni când este termenul de finalizare al contractului, vom avea un studiu de fezabilitate după care să se poată demara lucrările de modernizare și mai ales fără alte suplimentari de costuri la contract”, adaugă deputata.

Cristina rizea susține că USR va monitoriza acest proiect pentru că ar fi „păcat ca un lucru bun și necesar comunității pentru care ni-l dorim cu toții și pentru care Ministerul Transporturilor condus de Cătălin Drulă a lucrat intens, să fie acum pierdut pe filiera tradițională a combinațiilor”.

Citește și:

Cele mai populare

Recent Comments