31.4 C
Constanța
joi, iulie 29, 2021
AcasăPoliticăCristina Rizea: Eliminarea majorării alocațiilor copiilor cu 20%, de la 1 iulie,...

Cristina Rizea: Eliminarea majorării alocațiilor copiilor cu 20%, de la 1 iulie, nu a fost decisă în coaliție

Cristina Rizea, deputat USR PLUS, spune că eliminarea majorării alocațiilor copiilor cu 20%, de la 1 iulie nu a fost decisă în coaliție, așa cum sugerează premierul Cîțu. În programul de guvernare votat de Parlament este prevăzută și a doua majorare a alocațiilor, la 1 iulie 2021.

Iată declarația Cristinei Rizea: Prima majorare, cu 20% a fost la 1 ianuarie 2021. Ba mai mult, în contradicție cu ce declară acum, în decembrie 2020, premierul Cîțu spunea că bugetul cuprinde banii pentru ambele majorări din 2021.

Acum premierul trebuie să anunțe ce se va întâmpla cu sumele de bani bugetate. OUG 123/2020, care stabilește majorarea etapizată a alocațiilor copiilor a suferit câteva modificări în Senat, în sensul că în 2021 să fie o singură majorare de 20% eliminându-se majorările din iulie 2021 și ianuarie 2022. Astfel, următoarea majorare ar urma să fie de abia în iulie 2022, cu 60% (alocațiile simple ar urma să ajungă la 300 de lei).

Practic, ceea ce susține premierul Cîțu este fix varianta cu modificări adoptată în Senat. Camera decizională este Camera Deputaților. Bineînțeles că USR PLUS este de acord cu aceste creșteri atât timp cât ele sunt sustenabile și pot fi plătite de aici încolo. Pentru că aceste alocații trebuie susținute ulterior lună de lună, an de an. Nu din împrumuturi continue.

Altfel, dacă nu vom găsi surse reale de finanțare, tot copiii de azi vor plăti creșterea propriei alocații. Aceste măsuri îi vor îndatora pe ei, și asta doar pentru că partide populiste au vrut și vor să câștige lupte electorale în acest fel.

Vrem să creștem alocațiile pentru copii, în mod sustenabil. Pentru asta trebuie să adoptăm măsuri care să ducă la creștere economică reală și constantă, pe termen lung, să eliminăm găurile negre din economie, să asanăm bugetul de cheltuieli pe institute de cercetări fantomă, de academii inutile și alte fabrici de sinecuri, să eliminăm pensiile speciale, să digitalizăm administrația de stat și să eliminăm plimbătorii de hărtii și ștampilarii din primării.

Citește și:

Deputata Cristina Rizea: Modernizarea căii ferate către Mangalia, o prioritate pentru USR PLUS Constanța

VIDEO Cristina Rizea, despre PSD și AUR: „Încurajează falsele teorii venite din laboratoarele Sputnik”

O inițiativă a deputatei Rizea (USR PLUS) l-a ofticat pe Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian

Cele mai populare

Recent Comments