Deputata Cristina Rizea: Modernizarea căii ferate către Mangalia, o prioritate pentru USR PLUS Constanța

43 de kilometri de cale ferată, cuprinși între Constanța și Mangalia, vor fi modernizați prin PNRR – Programul Național de Redresare și Reziliență.

„Transportul pe calea ferată este o soluție sigură, eficientă și mai ales ecologică pentru transportul de călători și marfuri. Pentru județul Constanța, cea mai mare problemă a mobilității urbane, mai ales în perioada estivală, o reprezintă ruta Constanța-Mangalia”, spune Cristina Rizea, deputat USR PLUS.

Parlamentarul arată că turiștii și constănțenii au preferat transportul rutier pe această rută, în detrimentul celui feroviar care este greoi și inconfortabil, cauzat de infrastructura veche.

„Un prim pas pentru modernizarea căii ferate către Mangalia a fost făcut zilele trecute, când CFR SA a lansat licitația pentru studiul de fezabilitate. Proiectul este o prioritate pentru USR PLUS Constanța și a fost inclus de Ministrul Transporturilor pe lista scurtă a investițiilor din PNRR”, spune Cristina Rizea.

Este vorba despre modernizarea a 43 de kilometri de cale ferată, iar pentru studiul de fezabilitate s-au bugetat 12 milioane de lei. Studiile urmează a fi finalizate în termen de 9 luni de la semnarea contractului, iar ofertele se pot depune până pe 7 iunie.

FOTO Gara Mangalia – sursă: CFR Infrastructură

Urmărește-ne pe:

Doneaza