Cristina Rizea: Am votat pentru revocarea Renatei Weber. S-a plasat de partea baronilor locali

Cristina Rizea, deputat USR PLUS, a explicat de ce a votat pentru revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului.

„Motivele revocării țin de neîndeplinirea misiunii stabilite de Constituție și legi și de neapărarea drepturilor și libertăților românilor, simultan cu acțiuni de destabilizare a altor instituții ale statului și cu demersuri care au urmărit mai degrabă satisfacerea unor interese personale și de grup”, spune Cristina Rizea.

Astfel, Renatei Weber i se reproșează că a îngreunat lupta anticorupție și combaterea pandemiei COVID-19 și a pus umărul atât la menținerea pensiilor speciale, cât și la neimpozitarea lor.

„Iar când a fost vorba de introducerea unei noi categorii de pensii speciale pentru primari și șefii de CJ-uri, prin Codul administrativ adoptat de Guvernul Dăncilă, Renate Weber s-a plasat de partea baronilor locali”, spune parlamentarul.

De asemenea, înn flagrantă contradicție cu atenția acordată pensiilor speciale, Weber a ignorat total „drama sutelor de minori victime ale abuzului, violenței și exploatării, dar și subiectul copiilor dispăruți din România.”

În ceea ce-l privește pe viitorul ocupant al funcției de Avocat al Poporului, Cristina Rizea spune că acesta nu trebuie să copieze metehnele predecesorilor săi. „Trebuie să fie un bun profesionist și să dea dovadă de imparțialitate, să apere interesul românilor, nu pe al politicienilor care-l propun pentru această funcție.”

Citește și:

Cristina Rizea: Eliminarea majorării alocațiilor copiilor cu 20%, de la 1 iulie, nu a fost decisă în coaliție

Deputata Cristina Rizea: Modernizarea căii ferate către Mangalia, o prioritate pentru USR PLUS Constanța

VIDEO Cristina Rizea, despre PSD și AUR: „Încurajează falsele teorii venite din laboratoarele Sputnik”

Urmărește-ne pe:

Doneaza