Remus Negoi: Am dat raport pozitiv pentru extinderea sprijinului pentru artiști

Senatorul constănțean Remus Negoi a scris pe pagina sa de Facebook că a dat raport pozitiv în Comisia reunită pentru cultură și media pentru extinderea sprijinului financiar pentru artişti în condiţiile în care există încă limitări pentru organizarea evenimentelor culturale.

“Am acordat raport pozitiv pentru aprobarea Proiectului de lege care are ca obiect extinderea acordării indemnizației de 41,5% din câștigul salarial mediu brut și persoanelor care au realizat venituri înainte de instituirea stării de urgență, în baza unor contracte de drepturi de autor și drepturi conexe”, a scris senatorul USR, care este membru al Comisiei pentru cultură şi media din cadrul Senatului.

Acesta subliniază că în România sunt aproximativ 5.000 de persoane care ar putea beneficia de indemnizație.

“Deşi domeniul de activitate artistic nu mai este supus restricţiilor severe, sunt încă limitări care ţin de măsurile sanitare ce trebuie respectate şi de numărul particpanţilor la evenimente. În aceste condiţii, artiştii nu pot realiza venituri suficiente pentru satisfacerea nevoilor zilnice de trai şi sunt necesare măsuri de compensare pentru această categorie profesională, care însumează aproximativ 5.000 de persoane. Artiştii care au beneficial de indemnizaţiile pentru întreruperea activităţii, prevazute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.30/2020, se vor afla în situaţia de a nu mai fi sub incidenta unei măsuri de protecţie socială, iar prin legea 129/2021, se extinde alocarea indemnizaţiei de 41,5% din câştigul salarial mediu brut şi acestei categorii profesionale. Indemnizația se eliberează la cerere, pe baza declarației pe proprie răspundere, iar procedura se stabileşte prin Hotărâre de guvern. Măsura se aplică pe durata stării de alertă și încă 3 luni după încetarea acesteia”, a explicat politicianul.

Citește și: Remus Negoi: Patrimoniul fostului UTC trebuie să revină tinerilor

Urmărește-ne pe:

Doneaza