Remus Negoi: Patrimoniul fostului UTC trebuie să revină tinerilor

Senatorul constănțean USR PLUS a susține că fundațiile care administrează patrimoniul UTC (Uniunea Tinerilor Comuniști) trebuie să se dizolve, iar drepturile asupra proprietăților să revină tinerilor printr-o structură înființată la nivelul Consiliilor Județene.

“Există în toată ţara multe obiecte patrimoniale pe care înainte de 1989 le administra defunctul UTC (Uniunea Tinerilor Comuniști). Fostul patrimoniu UTC se află în prezent în administrarea unor aşa numite fundaţii de tineret preluate în baza unui proces verbal, prin care acestea își asumă să desfășoare activități cu și pentru tineri. În judeţul Constanţa, de exemplu, în patrimoniul Fundaţiei Judeţene pentru Tineret există o casă a tineretului, în Mangalia, şi un monument al tineretului de la Straja.

Realitatea arată că cum spaţiile dedicate tinerilor, cum e cazul centrului din Mangalia, sunt închiriate diverselor firme, şcoli de şoferi, birouri notariale. Legea 146/2002 prevede structura organizaţională a fundaţiilor de tineret, dar Ministerul Tineretului şi Sportului refuză să emită un regulament de aplicare a prezentei legi.

Citește și: Problema Fundației Județene pentru Tineret Constanța, aproape de soluționare

Mai mult de atât, Fundaţia de Tineret din Constanţa este deţinută şi condusă ilegal de o persoană condamnată penal şi cercetată în alte două dosare Fundaţia de la Constanţa este lăsată moştenire, la fel şi patrimoniul pe care îl administrează într-un mod imoral.

Tinerii din Constanţa, cei care îşi doresc ca patrimoniul să fie realmente în folosul lor, au depus, prin intermediul unor parlamentari, iniţiativa care prevede dizolvarea actualelor fundaţii de tineret şi obligativitatea ca în cadrul consiliilor judeţene să existe o structură, un consiliu de tineret, iar patrimoniul să revină acestor instituţii abilitate.

Iniţiativa a trecut tacit de Senat şi a fost dezbătută în Comisia de Tineret şi Sport şi în Comisia Juridică din cadrul Camerei Deputaţilor. Este imperios necesar ca un patrimoniu de aşa însemnătate să fie pus la dispoziţia tinerilor, fără administrări pentru buzunarul unora, ci numai pentru tineri”, a transmis Negoi în plenul Senatului.

Declarația senatorului USR PLUS, Remus Negoi

Urmărește-ne pe:

Doneaza