10.4 C
Constanța
duminică, octombrie 17, 2021
AcasăActualitateCopacii defrișați din Constanța ar putea deveni opere sculptate de studenții de...

Copacii defrișați din Constanța ar putea deveni opere sculptate de studenții de la Arte

Consilierii municipali USR Constanța vor depune un proiect de Hotărâre de Consiliu Local care prevede ca arborii din oraș care sunt tăiați în urma uscării să fie transformați în obiecte sculptate de către studenții de la Arte.

În acest sens, consilierii propun încheierea unui acord de colaborare între Primăria Constanța și Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius Constanța.

Conform referatului de aprobare care însoțește proiectul de Hotărâre de Consiliu Local, „grupul consilierilor USR a propus Facultății de Arte din cadrul Universității Ovidius Constanța o colaborare cu privire la utilizarea materialului dendrologic (uscat) rezultat în urma defrișărilor de pe domeniul public. Propunerea constă în utilizarea copacilor uscați în scop didactic (studiu și cercetare) și reciclarea acestora prin transformarea în obiecte de artă.

Obiectivul acestei colaborări are la bază îmbunătățirea domeniului public prin recliclarea unui material care trebuie extras și transformarea acestuia în obiecte de artă (sculpturi) care vor fi amplasate pe domeniul public, și pot fi admirate de către locuitorii și vizitatorii orașului.

Aceste obiecte de artă vor ajuta la animarea și îmbunătățirea calității spațiului public prin crearea unui cadru dinamic și energic.

Prezentul acord reprezintă o metodă oportună de promovare a orașului, prin reciclarea unor exemplare de arbori uscați și transformarea acestora în sculpturi artistice. Având în vedere cele expuse, supunem spre analiză şi aprobare, în condiţiile legii, proiectul de hotărâre alăturat, privind aprobarea încheierii unui acord de colaborare între Municipiul Constanța și Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius”.

Potrivit proiectului, Primăria se angajează să ofere creditele necesare artistului / artiștilor.

Citește și: Primăria Constanța plătește până la 3.500 de lei pentru fiecare copac tăiat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Recent Comments