0.4 C
Constanța
luni, ianuarie 30, 2023
AcasăActualitateConstanța, pe hârtie, stă foarte bine. În realitate, orașul este un dezastru

Constanța, pe hârtie, stă foarte bine. În realitate, orașul este un dezastru

Pe hârtie, municipiul Constanța are un primar, doi viceprimari și un city manager, adică o doamnă pusă administrator. În realitate, primarul a fost online timp de doi ani, stă prin Eforie și acum face conferințe de presă din două în două săptămâni pentru că se apropie campania electorală și trebuie să-și amintească lumea cine naiba e Vergil Chițac.  

Tot în realitate, viceprimarii sunt aproape absenți, mai ales cel al USR-ului, care a fost tras pe linie moartă imediat după numirea în funcție. Cu toate acestea, coaliția locală PNL-USR rezistă. Oare de ce?

Tot în aceeași realitate, city managerul, adică Felicia Ovanesian, este persoana care ne persiflează ori de câte ori are ocazia, deși noi, așa proști cum suntem, îi plătim ei salariul. Aceeași doamnă, pare că are în mână hățurile acestui oraș, hățuri scăpate de Vergil imediat după alegeri.

Pe hârtie, municipiul Constanța are un sistem de sănătate foarte bun, cu spitale noi, proiecte futuriste și cine știe ce noutăți în domeniu. În realitate, municipiul Constanța suferă. Are un Spital de Boli Infecțioase ce trebuie să apeleze la 112 în caz de urgență, un spital în care au murit oameni, iar acum este ținut închis cam pe jumătate. Așadar, constănțenii suferinzi dau buluc la Camera de Gardă a Spitalului Județean, care nici el nu se simte foarte bine.

Pe hârtie, Constanța are străzi și bulevarde. În realitate, Constanța este un câmp minat, o arătură prin care trebuie să te descurci în fiecare zi. Constănțean fiind, e musai să folosești Waze-ul pentru a putea conduce prin orașul tău. O groapă nouă, un excavator galben abandonat în mijlocul străzii, un șantier început pe care nimeni nu lucrează, țin de cotidian.

Pe hârtie, Constanța are spații verzi. În realitate, Constanța nu are nimic. Un amărât de parc (Tăbăcărie), pe care au avut grijă în 2021 să-l lase pradă bălăriilor în timp ce ei ne certau că suntem niște cetățeni mizerabili, și câteva pământuri pline de panseluțe efemere care țin cât fotograful primăriei apucă să le imortalizeze pentru a le posta pe Facebook.

Pe hârtie, Constanța este al nu știu câtelea oraș din România. În realitate, Constanța este ignorată de investitori, este ocolită de oamenii de afaceri. Nu doar corupția echipei Mazăre (PSD) a pus ștampila pe oraș, ci și neputința sau incompetența echipei Chițac (PNL) de a dovedi în doi ani că orașul de la malul mării merită să devină o forță economică.

Pe hârtie, Constanța are multe. În realitate, orașul se sufocă, iar gâtuirea lui se face de sus în jos. Cu o administrație incompetentă, pusă pe risipirea banului public aiurea, municipiul devine din ce în ce mai trist.

Deși administrația Chițac și-a propus tăieri de panglică fastuoase la final de 2023, dar, mai ales, în 2024 (an electoral), Constanța nu se va schimba structural, din păcate, nici sub administrația eșuată Vergil Chițac.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Recent Comments