26.4 C
Constanța
sâmbătă, mai 28, 2022
AcasăActualitateConstanța, orașul în care primarul se dă cu parfum peste transpirație

Constanța, orașul în care primarul se dă cu parfum peste transpirație

Orașul Constanța pute, la propriu. În cele mai multe zone, orașul de la malul mării emană un miros greu de respirat. Primăria dă vina pe locuitori, locuitorii pe primărie.

A trecut aproape un an de administrație „altfel” care s-a dovedit „la fel”. Orașul nu s-a schimbat, a continuat doar să devină mai trist, mai murdar și mai puțin frecventabil. Deocamdată nu știm dacă este mai corupt sau nu. Vom vedea ce se întâmplă cu minunatele licitații care par a fi cu dedicație.

Citește și: Firma inculpatului Ciorbă, soțul avocatei Laura Vicol, face sponsorizări pentru administrația Chițac

Cu o echipă de miștocari la butoane, Vergil Chițac, primarul PNL al municipiului, ne asigură că trebuie să „avem încredere” în dibăcia cu care manevrează cârma unui oraș în derivă. Doar că, după miștocarii corupți Mazăre și Făgădău, care 20 de ani au condus orașul, constănțenii aveau nevoie de un primar.

Constanța, în afara zonelor în care se mai plimbă primarul când vine de la Eforie la serviciu în municipiu, pute. Orașul este îngropat în gunoaie, în spații care au fost cândva verzi iar acum sunt imagini dezolante ale unor plate topite de căldură.

Citește și: Chițac: Regulamentul parcărilor nu este perfect. Sunt chestii de îmbunătățit în aplicarea lui

Constanța este o imensă parcare cu plată deoarece asta a fost singura viziune de „business” a echipei lui Vergil Chițac. Aidoma boierilor, primarul înrobește populația pentru a aduna bani la vistierie. Bani pe care apoi îi cheltuie pe plăcerile personale. Așa se explică suma de este un milion de lei cheltuită pe coșuri de gunoi „ca-n Londra”, în timp ce copiii noștri nu s-au bucurat de nicio atmosferă de Crăciun pe motiv că nu sunt bani.

Constanța este orașul în care privații sponsorizează primăria pentru orice serviciu. Ce le oferă primăria în schimb, vom vedea în curând.

Constanța este orașul nostalgiilor comuniste, în care s-au înființat comitetele asociațiilor de locatari și premiile date de primărie pentru fruntașii în munca… din fața blocului. Poate niște milițieni se proximitate n-ar strica….

Citește și: Constanța redevine oraș bogat. După roata „ca-n Londra”, Chițac aduce coșul de gunoi „ca-n Anglia”, cu 2.941 de lei bucata

La fel ca și Făgădău, Chițac dă dovadă de tupeu. Constănțenii sunt mase de manevră, folosite o dată la patru ani, în rest trebuie să tacă și să înghită o administrație care nu este pentru oraș, ci pentru interese personale.

Constanța este tristă, la fel de tristă ca pe vremea lui Mazăre sau Făgădău. Singura diferență este că oamenii au înțeles că votul lor contează, că pot schimba ceva în acest oraș. De aceea l-au dat jos pe Făgădău, de aceea l-au creditat cu un mandat pe Chițac. Au crezut că se poate „altfel”. Iar credința asta, odată întipărită în minte, nu poate fi uitată ușor, așa cum Horia Constantinescu crede. Constanța va fi, cândava, altfel.

Cele mai populare

Recent Comments