Constanța redevine oraș bogat. După roata „ca-n Londra”, Chițac aduce coșul de gunoi „ca-n Anglia”, cu 2.941 de lei bucata

Dacă în preajma sărbătorilor de iarnă 2020/2021, constănțenii au aflat de la administrația Chițac că orașul este sărac și nu-și permite să dea bani pe iluminatul festiv, acum aflăm, indirect, că orașul a redevenit bogat și își permite să dea 2.941 de lei pe un coș de gunoi.

După roata ca-n Londra, mândria fostului primar Decebal Făgădău, municipiul Constanța va avea coșuri de gunoi ca-n Anglia, probabil, pofta primarului Vergil Chițac.

Primăria Constanța a lansat anunțul privind achiziția publică a 400 de coșuri de gunoi de capacitate mare și montarea acestora. Valoarea estimată de primărie celor 400 de coșuri este de 1.176.400 de lei, adică 2.941 de lei/coș de gunoi.

seap jubilee
Anunțul publicat pe SEAP de Primăria Constanța

„La nivelul Municipiului Constanța s-a identificat necesitatea unor coșuri de gunoi de capacitate mare pentru amplasarea acestora în zone cu afluență mare de public, respectiv zonele din proximitatea piețelor agroalimentare, piațete publice, zone de promenadă, zone de agrement. De asemenea mobilierul urban trebuie să corespundă exigențelor cetățenilor sub aspectul asigurării confortului urban, funcționalității, esteticii și durabilității”, spun reprezentanții Primăriei Constanța în textul are însoțește anunțul.

Ce coșuri vrea să cumpere Vergil Chițac

În caietul de sarcini sunt descrise caracteristicile tehnice ale acestor coșuri de gunoi de mare capacitate.

Dimensiuni şi date tehnice: înălţime 1.222,5 -1.158 mm; lăţime 590-598 mm; volumul coşului 130 l; capacitate recipient interior 110 l, greutate 25,5-26 kg. Coșul va fi realizat din polietilenă rezistentă la șocuri mecanice și va avea inclus o scrumieră.

caiet sarcini jubilee
Caracteristicile coșurilor publicate în caietul de sarcini

Conform acestor caracteristici, dar și altora cuprinse în caietul de sarcini, coșul de gunoi vizat de administrația locală este GLASDON JUBILEE, produs de compania britanică Glasdon International Limited. Compania vinde aceste coșuri în toată lumea prin intermediul unor distribuitori.

jubilee
Coșul de gunoi Gasdon Jubilee – descrierea dintr-o ofertă a unui distribuitor

În anul 2019, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a cumpărat 54 de astfel de coșuri de gunoi din Anglia cu suma de 615 euro/bucată, achiziția controversată fiind criticată dur de opinia publică.

Acum, deși nu se știe de ce au ales acest model de coșuri de gunoi, primarul Constanței, Vergil Chițac, vrea să aloce suma de 2.941 de lei pentru fiecare bucată dintre cele 400 pe care intenționează să le achiziționeze pentru oraș.

sursa foto: Facebook St Andrews Enviornmental Network

Urmărește-ne pe:

Doneaza