Consiliul Județean își cumpără ”jucării de fițe” – telefoane de 1.237 euro/buc și laptopuri ultraperformante folosite în activități birocratice

Consiliul Județean Constanța (CJC) a prevăzut în bugetul de anul acesta achiziția a cinci telefoane mobile în valoare cumulată de 30.940 lei, adică 6.188 lei per bucată (aproximativ 1.237 euro/buc).

L-am întrebat pe șeful CJC, Mihai Lupu, cărei categorii de personal sunt destinate cele cinci telefoane de top, însă acesta ne-a răspuns doar cu sugestia de a ne adresa biroului de comunicare.

Am preferat să refuzăm oferta birocratică care de cele mai multe ori implică un circuit care durează săptămâni, și ne-am permis să presupunem că telefoanele vor ajunge în buzunarele șefilor din instituție.

Pe lista investițiilor excesive instituția a trecut și achiziția a 24 de laptopuri care costă 7.834 lei bucata (aproximativ 1.565 euro).  

La acest nivel de preț se încadrează laptopuri ultraperformante sau de gaming, performanțe supracalificate pentru tipul de activități din Consiliul Județean.

Asta mai ales în condițiile în care pe aceeași listă a fost prevăzută și cumpărarea a 70 de desktop-uri pentru care instituția intenționează să plătească peste jumătate de million de lei (7.735 lei/buc).

Anul acesta, Consiliul Județean vrea să cumpere și o cameră video de 32.000 lei și una foto (fără obiectiv) de 14.290 lei, printre cele mai scumpe produse de profil, însă în acest caz putem admite că investiția este justificată dacă cetățenii vor avea parte de imagini de calitate livrate de la evenimentele CJC.

De pe lista investițiilor mărunte ne-au mai atras atenția două articole – lavalieră (4.300 lei) și trepied (3.258 lei), cu prețuri mult peste cele mai scumpe produse pe care le-am identificat pe Internet.

Lista cu “jucăriile de fițe” va fi votată de consilierii județeni în ședința ordinară din 27 iulie.

Sursa foto: Consiliul Județean Constanța (Facebook)

Urmărește-ne pe:

Doneaza