18.4 C
Constanța
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăCulturăConcert The Motans la Constanța. „Tomis – Luminile Istoriei”, o poveste milenară...

Concert The Motans la Constanța. „Tomis – Luminile Istoriei”, o poveste milenară modernă

În ultimul weekend din această vară, pe 27 august, Piața Ovidiu din Constanța se transformă în cea mai mare scenă a orașului din ultimii ani. Zeci de artiști, dansatori și acrobați vor face din kilometrul zero al Tomisului antic locul în care trecutul milenar se va întrepătrunde cu prezentul modern și tehnologizat, dând naștere astfel unui grandios spectacol de new media art organizat la malul Mării Negre.

Amfitrionul virtual al spectacolului va fi Publius Ovidius Naso, care va fi „adus la viață“ prin proiecții speciale 3D și va spune povestea de peste 2.500 de ani a orașului.

„Tomis – Luminile Istoriei“, este cel mai nou proiect desfășurat la Constanța și constă într-un experiment fusion, un regal de imagini, culori, efecte speciale, dans și muzică, având ca temă centrală nașterea localității antice Tomis, metamorfozată în Constanța de astăzi.

Cu această ocazie, pe 27 august, constănțenii, dar și turiștii veniți în vacanță pe litoral, vor putea afla istoria localității și, totodată, a Dobrogei, într-o manieră complet nouă, care va rămâne adânc întipărită în memorie.

Și pentru ca spectacolul să fie întreg, îmbinarea dintre antic și modern va fi completată de un concert susținut de una dintre cele mai în vogă trupe ale momentului, The Motans. Astfel, spectatorii vor putea cânta în Piața Ovidiu din Constanța împreună cu binecunoscuții artiști basarabeni hit-urile precum „Versus“, „Valuri mari“, „August“ sau „Înainte să ne fi născut“.

„Tomis – Luminile Istoriei“ este un proiect desfășurat de Asociația Culturală Obsidian realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

sursa foto: Asociația Culturală Obsidian

Cele mai populare

Recent Comments