1.4 C
Constanța
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăPoliticăClaudiu Palaz continuă războiul cu Vergil Chițac: a depus o plângere penală

Claudiu Palaz continuă războiul cu Vergil Chițac: a depus o plângere penală

Claudiu Palaz (PMP), candidat la funcția de primar al Constanței, a depus o plângere penală împotriva lui Vergil Chițac (PNL), candidat la aceeași funcție.

Deși este cotat în sondajele de opinie cu o intenție de vot situată undeva la 2-3%, Claudiu Palaz pare cel mai afectat candidat la funcția de primar de informațiile apărute în mass-media referitoare la Vergil Chițac (cotat în sondaje la 25%).

Citește și: „Profesionistu’ de la Constanța” îl ceartă pe „pensionarul pervers”

Astfel, în cursul zilei de ieri, 22 septemprie 2020, Claudiu-Iorga Palaz, președintele Partidului Mișcarea Populară Constanța, a adresat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța o plângere penală împotriva lui Vergil Chițac privind Falsul în declarații – art. 326 Cod penal.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de PMP, din cuprinsul declarațiilor de avere depuse de Vergil Chițac în perioada 2009 – 2016, când acesta era necăsătorit, disponibile pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate, la rubrica VENITURI ALE DECLARANTULUI SI ALE MEMBRILOR SAI DE FAMILIE sunt menționate venituri la secţiunea SOT/SOTIE, iar în unele cazuri chiar este menționat numele fostei soții, CHIŢAC SIMONA.

Potrivit aceluiași comunicat, adăugarea acestor venituri, ale unei persoane care nu mai făcea parte dintre membrii săi de familie, este în măsura să ridice suspiciunea rezonabilă că Vergil Chiţac a dorit acoperirea unor surse de venit nejustificate.

Citește și: Robert Turcescu, despre Claudiu Palaz: „Să fii tu Profesionistu’ de la Constanța și să n-ai nici 2% în sondaje”

“Falsul este unul evident şi se regăseşte în toate declaraţiile de avere depuse în aceşti ani, la diferite instituţii ale statului. Sunt convins de faptul că organele de cercetare penală vor ajunge la aceeaşi concluzie.

Deşi în cazul lui Vergil Chiţac nu putem vorbi de onoare, consider că ar trebui să renunţe la această candidatură măcar pentru a nu lăsa iar oraşul Constanţa fără primar, peste câteva luni, așa cum s-a întâmplat cu Mazăre” a declarat Claudiu Palaz.

Cele mai populare

Recent Comments