Primării DobrogeneChițac continuă seria vânzărilor de terenuri din Mamaia către clientela politică. Un...

Chițac continuă seria vânzărilor de terenuri din Mamaia către clientela politică. Un teren din Complexul Perla ar putea ajunge la un consilier PNL din Primăria Ovidiu

Primăria Constanța continuă șirul de înstrăinări ale proprietăților sale către clientela politică, în condițiile în care municipalitatea plătește bani grei pe chirii și exproprieri, tot în beneficiul oamenilor de afaceri și politicienilor locali.

Luna aceasta, consilierii municipali vor vota un proiect de hotărâre inițiat de primarul Vergil Chițac, care vizează vânzarea unui teren de 115 mp situat în Complexul Perla din stațiunea Mamaia.

Vânzarea terenului cu potențial imobiliar consistent se face la solicitarea firmei Omonia Trading, deținută de familia consilierului local PNL al orașului Ovidiu, Nicolae Frangeti.

Deși înstrăinarea terenului va avea loc prin licitație publică, Primăria Constanța a oferit firmei Omonia Trading drept de preemțiune, însemnând că familia Frangeti va avea prioritate la cumpărare.

Menționăm că pe terenul Primăriei se află unul dintre chioșcurile care formează Complexul Perla. Deși inițial complexul a aparținut în totalitate municipalității, societatea Comtext SA deținută de Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și Ion Dumitrache, actualul șef al PSD Constanța, a pus mâna pe construcție, însă nu și pe teren.

În anul 1999, gruparea Mazăre vinde construcția din complex către Omonia Trading, care astăzi cere primăriei să-i dea și terenul.

Mai mult de atât, în referatul de aprobare al proiectului se arată că până în prezent, familia consilierului local PNL din primăria Ovidiu a folosit gratuit terenul din Mamaia.

De asemenea, într-un document semnat de cel mai bogat funcționar din Primăria Constanța, Ani Merlă, se arată că municipalitatea nu mai are ce să facă cu terenul, drept urmare se sugerează vânzarea lui către solicitant.

Extras din HCL

O înstrăinare similară a avut loc recent, când la propunerea lui Vergil Chițac, Primăria Constanța a vândut șefului PSD Constanța 854 mp de plajă (detalii, aici).

Citește și:

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza