Bogdan Bola (Forța Dreptei): „Guvernul USL 2.0 vrea să stoarcă 100 de miliarde de lei de la mediul privat”

Deputatul constănțean Bogdan Bola (Forța Dreptei) anunță că partidul său i-a cerut premierului Marcel Ciolacu să retragă din Proiectul de Lege privind unele măsuri fiscal bugetare toate articolele care privesc majorarea taxelor și impozitelor, care vor afecta grav economia și nivelul de trai al românilor.

Azi, Guvernul USL 2.0 vine în Parlament și își asumă să stoarcă 100 de miliarde de lei (85%) de la mediul privat şi doar 16 mld. de lei (15%) din „eficientizarea” cheltuielilor publice. Nu este deloc corect acest dezechilibru la adresa românilor care muncesc!”, spune Bogdan Bola.

Alături de parlamentarul Alexandru Kocsis, Bola spune că a propus și depus o serie de amendamente la Proiectul de Lege privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung.

În concret, pentru profesiile liberale/cei care activează în mod independent (PFA), având în vedere refuzul Guvernului de a scădea plafonul de 60 de salarii minime pentru plata CASS, am propus SCĂDEREA din CASS a cheltuielilor cu primele de asigurare voluntară de sănătate, precum și serviciile medicale furnizate sub formă de abonament, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere.”

Astăzi, cheltuilile cu sănătatea în privat sunt DOAR DEDUCTIBILE LIMITAT la impozitul pe venit. Noi propunem ca ele să fie scăzute din contribuția de sănătate, adică banii pe care îi dai la privat să nu îi mai dai la stat. Un principiu liberal este (și sperăm că va fi în continuare) libertatea de alegere. Plătești pentru ce primești, așa este logic!

Concret, arată Bogdan Bola, un PFA/Profesionist liberal are un venit lunar de 10.000 lei net și cheltuieli cu sănătatea în privat de 500 lei lunar. Anul acesta, CASS este 600 lei lunar (10% x 2 salarii minime de 3000 lei). Propunerea PSD – PNL este ca CASS pe 2024 să fie 1000 lei lunar (10% x venit net).

Propunerea Forța Dreptei este una simplă: CASS = 500 lei lunar (10% x venit net – cheltuieli cu sănătatea în privat).

De asemenea, pentru reducerea cheltuielilor bugetare inutile, pentru a nu mai cocoloși sistemul de stat, am propus (și reiterat) desființarea Ministerului Familiei. În același timp, direcțiile pentru familie și tineret de la nivel local, care încă funcționează împreună cu direcțiile pentru sport și tineret, să nu mai fie în mod obligatoriu înstituții publice cu tot felul de șefi, secretare, șoferi etc.”, spune parlamentarul Forța Dreptei.

Bogdan Bola explică faptul că a propus ca aceste structuri să poată să fie preluate direct în aparatul de specialitate al consiliului județean. Același lucru și pentru palatele copiilor, care ar trebui să colaboreze direct cu direcțiile pentru tineret, la nivel local, și să desfășoare programe pentru tineret și activități extrașcolare, atât pentru tinerii de vârstă școlară, cât și pentru studenți și absolvenți.

Totodată, alături de toți deputații Forța Dreptei am solicitat ca TOATE articolele care privesc majorarea taxelor și impozitelor, care vor afecta grav economia și nivelul de trai al românilor (art III – XII din Proiectul de Lege privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung) să fie ELIMINATE TOTAL! Sunt aberante!

Dacă Ciolacu e sincer (noi suntem convinși că nu este) cu dorința de a reduce cheltuielile inutile cu instituțiile publice și cu reducerea ordonatorilor de credite, va aproba amendamentele propuse de Forța Dreptei”, conchide Bogdan Bola.

Urmărește-ne pe:

Doneaza