12.4 C
Constanța
luni, iunie 14, 2021
AcasăPrimării DobrogeneCernavodă, orașul colorat de petunii curgătoare FOTO

Cernavodă, orașul colorat de petunii curgătoare FOTO

Una dintre cele mai folosite flori pentru înfrumusețarea curților este petunia curgătoare. În perioada aceasta, planta este înflorită și oferă trecătorilor un advevărat spectacol de culoare și frumusețe.

Orașul Cernavodă beneficiază de propriile sere unde angajații Utilități Publice-Gospodăria Comunală cultivă florile care apoi sunt plantate pe spațiile verzi ale urbei.

În perioada aceasta, lângă blocul turn, dar și în sensurile giratorii din Cernavodă, petuniile curgătoare oferă un adevărat spectacol de culoare trecătorilor.

Citește și: FOTO Parcul Central din Cernavodă, plin de culoare

Petunia face parte din familia Solanaceae, fiind originară din America de Sud (Argentina, Brazilia). Sunt numite și „flori de tutun” (sunt înrudite cu planta de tutun) sau „florile verii”, ori „florile cu o mie de culori”.

Petuniile sunt pline de flori de la începutul verii până la mijlocul toameni. Una din marile calități ale petuniilor sunt culorile florilor, extrem de variate: alb, roz, galben, roşu, violet, albastru, sau numeroase combinații dintre acestea. O altă calitate este înflorirea repetată a plantei, dacă îi sunt asigurate un minimum de condiții.

Petunia preferă spaţiile deschise, în plin soare (plantele suportă soarele direct toată ziua, dar au neapărată nevoie de soare cel puțin cel puţin 6-8 ore pe zi). Petuniile iubesc solul nisipos, care se drenează bine și ușor, cu un pH neutru, bogat în substanţe nutritive – cu caracteristici asemănătoare celui preferat de muşcate.

Utilități Publice-Gospodăria Comunală Cernavodă este o societate înființată în anul 2012 ce se ocupă cu curățenia și întreținerea domeniului public din Orașul Cernavodă.

Citește și:

Apelul Primăriei Cernavodă: „Păstrați curățenia, nu aruncați deșeurile în locuri nepermise”

Strada Unirii din Cernavodă, în plin proces de modernizare. Ce lucrări se execută

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Recent Comments