9 C
Constanța
sâmbătă, aprilie 17, 2021
Acasă Primării Dobrogene FOTO Lucrări de primăvară în orașul Cernavodă. Cum arată serele unde sunt...

FOTO Lucrări de primăvară în orașul Cernavodă. Cum arată serele unde sunt cultivate florile

Printre puținele administrații locale care cultivă flori pentru înfrumusețarea localității, în propriile sere, este orașul Cernavodă. Astfel, la început de primăvară, oamenii pot vedea aceste flori plantate în zonele verzi ale urbei.

O parte din angajații Utilități Publice-Gospodăria Comunală Cernavodă sunt în aceste zile ocupați cu plantarea de flori (în special panseluțe) în parcuri, piațete (Trust) și alte zone verzi.

Panseluțele fac parte din familia Violaceae. În popor le mai cunoaștem și ca „pânzele” sau „viola”. Aceste flori se dezvolta cel mai bine în zone cu climat temperat, cum este țara noastră. Ele sunt cultivate în serele societății, iar primăvara sunt plantate în zonele verzi ale orașului. Panseluțele înfloresc primăvara și toamna.

Utilități Publice-Gospodăria Comunală Cernavodă este o societate înființată în anul 2012 ce se ocupă cu curățenia și întreținerea domeniului public din Orașul Cernavodă.

Serele SC Utilități Publice-Gospodăria Comunală Cernavodă

Cu aproximativ 250 de angajați, firma oferă locuitorilor din Cernavoda o localitate cât mai curată, atât prin colectarea tuturor deșeurilor menajere și reciclabile, cât și prin întreținerea tuturor spațiilor verzi precum plantarea florilor de sezon, toaletarea copacilor, tăierea gardurilor, măturarea și spălarea căilor publice manual și mecanizat, dezăpezire și alte activități de întreținere a orașului.

Serele SC Utilități Publice-Gospodăria Comunală Cernavodă

Societatea este dotată cu un parc auto pentru activitățile de profil. Toate utilajele sunt alocate lucrărilor care se desfășoară conform unui grafic de lucru pe fiecare zonă.

Utilități Publice – Gospodăria Comunală participă alături de întreaga comunitate la îndeplinirea obiectivelor impuse în ceea ce priveșe colectarea selectivă a deșeurilor, respectând toate normele europene în domeniu.

Serele SC Utilități Publice-Gospodăria Comunală Cernavodă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Ce foști parlamentari dobrogeni își vor pensiile speciale înapoi. Au deschis procese în instanță

Un fost parlamentar primea minimum 2.131 de lei pe lună pentru un mandat de patru ani. Cei care au avut de la trei mandate...

Două noi investiții în rețele de apă și de canalizare pentru locuitorii din zona de sud a litoralului

RAJA SA a semnat astăzi – 16 aprilie 2021, două noi contracte de lucrări, CL 41 și CL 46, prevăzute în amplul Proiect Regional...

Miercuri, localitatea 23 August și stațiunile Olimp și Neptun vor rămâne fără apă

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și sectorizare, la nivelul Gospodăriei de apă - Tatlageac, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile miercuri –...

Trafic îngreunat în zona Tomis III din Constanța

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de pe bd. Tomis nr....

Recent Comments