Ce s-a întâmplat în Comuna Crucea în ultimul an. Raportul primarului Iulian Tudorache

După un an de la alegerea în funcția de primar al Comunei Crucea, județul Constanța, Iulian Tudorache (foto) a prezentat un raport al activității sale.

În măsura în care și alți primaridau dovadă de transparență față de comunitatea carei-a ales, „Dobrogea Live”va prezenta bilanțul activității acestora.

Iată ce s-a întâmplat în Comuna Crucea în ultimul an:

 1. Construim un centru medical – in ședința de consiliu din data de 28 oct 2020 am introdus pe ordinea de zi : ” Înființarea unui centru medico-social integrat ” – până la 31 decembrie trebuie sa funcționeze . Putem sa considerăm această măsură ca fiind în implementare.
 2. Implementam un sistem video la nivelul întregii comune – a fost realizat pentru localitatea Crucea , are undeva la peste 20 de camere video funcționale în acest moment și am discutat funcție de disponibilități sa continuăm . Anul viitor consider că acest proiect îl vom finaliza și va fi implementat la nivelul întregii comune. Măsură aflată în implementare.
 3. Introducem rute de transport pentru Băltagești și Crișan -Siriu . In ședința de Consiliu Județean de luna trecută s-a aprobat Regulamentul de transport public la nivelul Județului Constanța și aceste două rute de transport au fost introduse. Pentru traseul Crișan -Siriu-Horia noi comunele Horia și Siriu avem de finalizat asfaltarea tronsonului Horia – Siriu . Ambele comune avem depuse proiecte pe Anghel Saligny , sperăm să le și finanțăm.
  Măsură implementată.
 4. Reabilitarea zonei verde adiacente DN 2 A in localitățile Stupina , Gălbiori și Crucea .
  Am finalizat 4 km de zona verde adiacenta DN 2 A in localitatea Crucea . Aceasta a necesitat aducere de adaos de peste 1000 metri cubi de pământ vegetal la cei 8000 de mp de spatiu verde creat , întinderea , tasarea , însămânțarea cu gazon și peste 2000 de fire de trandafiri plantați .
  Continuam și cu localitățile Gălbiori și Stupina in primăvară funcție de răspunsul pe care îl primim cu privire la proiectele de canalizare ce trebuie să înceapă pe cele două localități .
  Măsură aflată în implementare.
 5. Asfaltăm toate drumurile interioare din comună Crucea , drumul Siriu-Horia și Gălbiori – Băltagești.
  Pentru drumurile interioare am avut depuse la CNI proiecte , proiecte ce nu au fost finanțate până în acest moment , ca de altfel niciun proiect de asfaltare depus la CNI de vreo primărie . Vom ridica după ce aprobăm in ședința de consiliu local de joi indicatorii , pe platforma Anghel Saligny 3 proiectele de asfaltare drumuri interioare precum și tronsoanele de drumuri ce aparțin de comuna Crucea : Șiriu-Horia , Gălbiori-Baltagesti și Băltagești-Capidava . Toate proiectele au toate avizele și nu așteaptă decât finanțarea . Daca nu se deschide Anghel Saligny anul viitor se vor deschide măsurile de la AFIR și vom găsi undeva sa le finanțăm .
  Măsură aflată în implementare.
  6 . Finalizăm lucrările de canalizare de la Crucea .
  Chiar săptămâna trecută am avut la discuții firma constructoare cu noul administrator și am convenit să nu începem să spargem străzile pentru racordarea instalației vechi la cea nouă în perioada următoare fiind de iarna , cu ploi și îngheț-dezghet , dar sa montam cele 2 stații de epurare și să racordam magistralele .
  Măsură în implementare.
 6. Introducem sistemul de gaze naturale .
  Comuna Crucea este lider de parteneriat împreună cu comunele : Gradina , Vulturu , Târgușor și Pantelimon. Proiectul este actualizat, în momentul de față am intrat în procedură la Mediu pentru ultimul aviz și urmează finanțarea .
  Măsură aflată în implementare.
 7. Construim 6 terenuri multisport cate unul în fiecare sat al comunei .
  L-am realizat pe primul la Crucea la Liceul Tehnologic Crucea. Am realizat și proiectul pentru următorul , cel de la Stupina , până de Paste anul viitor va fi gata . Și vom continua.
 8. Construim un stadion la dimensiuni omologate
  Am depus proiectul la CNI , am luat toate avizele și după zeci de drumuri la București acest proiect a fost aprobat prin ordin de ministru in data de 14 septembrie. S-a efectuat documentația pentru licitație , va fi ridicat pe platforma de către CNI .
  Proiectul este in implementare.

„Pe lângă aceste lucruri s-a muncit extraordinar de mult la multe altele dar despre acestea vom povesti față în față când vă voi vizita așa cum v-am promis în perioada următoare. Știu că vremurile și oamenii v-au dezamăgit de multe ori, nu vă spun celebrul „aveți încredere” dar va spun doar că Tudorache nu minte niciodată, iar asta o știți”, concluzioneazăprimarul Comunei Crucea.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza