Toți locuitorii comunei Jurilovca vor primi gratuit măști. Cum s-a luat această decizie

Consilierii locali ai comunei Jurilovca, județul Tulcea, au decis astăzi ca toți locuitorii să primească gratuit măști de protecție. Primăria va achiziționa și va distribui măștile.

Luni, 25 octombrie, primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion (foto), a lansat pe rețelele sociale un sondaj de opinie valabil 4 ore. Locuitorii erau întrebați dacă sunt de acord sau nu ca administrația publică să achiziționeze măști pentru ei.

„Având în vedere obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice ce a intrat în vigoare de astăzi, 25.10.2021, la nivel național, invit locuitorii comunei Jurilovca să isi exprime opinia pe următoarea temă: Considerați necesară achiziționarea din bugetul local a câte unui pachet de 50 de măști pentru fiecare gospodărie din comuna Jurilovca?”, întreba Eugen Ion.

Ca urmare a reacției locuitorilor, la ora 15.30 a fost convocată o ședință de îndată a Consiliului Local Jurilovca, în cadrul căreia a fost aprobată propunerea de achiziție, din bugetul local, de măști de protecție ce vor fi distribuite către populația din Comuna Jurilovca.

„După finalizarea procedurii de achiziție, fiecare gospodărie va beneficia, gratuit, de câte un pachet cu 50 de măști de protecție. Le mulţumesc consilierilor locali care au dat astăzi dovadă de solidaritate și care au aprobat în unanimitate această propunere ce încurajează respectarea regulilor de combatere a efectelor coronavirusului. În plus, am speranța că măsura ne va ajuta să trecem mai ușor peste aceste luni în care cel mai important este să ne protejăm pe noi și pe toți cei apropiați”, spune primarul.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza