15 C
Constanța
joi, martie 4, 2021
Acasă Politică Campania lui Mohammad Murad: proiecte concrete puține, bani promiși în stânga și...

Campania lui Mohammad Murad: proiecte concrete puține, bani promiși în stânga și dreapta

Murad a ales pe ultima sută de metri să candideze pentru funcția de primar al Mangaliei, după ce, în prealabil, își anunțase candidatura la municipiul Constanța. Campania lui a demarat cu un dosar penal, iar promisiunile din pungă s-au mutat pe Facebook.

Mohammad Murad adună sute de aprecieri pe Facebook, în special de la angajații săi din toată țara, oameni care nu au nicio legătură cu orașul în care patronul lor candidează. Pagina oficială a candidatului este plină de clipuri video, emisiuni în care participă, fotografii din diferite locuri și multe altele.

Coborât din elicopterul cu care se plimbă pe litoral, Murad a încercat varianta tradițională de a-și face campanie electorală: cu punga plină de cadouri. Doar că acest lucru este interzis și acum Poliția a deschis un dosar de cercetare penală.

Cițește și: VIDEO Mohammad Murad a început campania electorală cu stângul. Dosar penal pentru pachetele oferite alegătorilor

Apoi, Murad s-a mutat masiv în online, iar dacă-i privim pagina de Facebook aceasta este plină de promisiuni financiare diferitelor categorii sociale. Lipsesc, însă, proiectele concrete ale lui Murad, viziunea sa despre cum va dezvolta orașul de la malul mării.

Fără să putem afla detalii legate de dezvoltarea infrastructurii rutiere, a rețelelor de canalizare și apă sau despre multe alte probleme concrete ale oamenilor, suntem puși în fața multor promisiuni … în bani, „pe persoană fizică”.

Mohammad Murad și-a ales și ținta acestor promisiuni bănești: tineri (elevi și studenți) și pensionari.

„Mă angajez și garantez oferirea unor burse pentru cei mai eminenți copii până în clasa a VIII-a în valoare de 50.000 de lei, annual”, scrie Murad care spune că banii vor veni din „surse atrase” și de la Fundația sa.

O altă promisiune este că „1.000 de elevi vor beneficia anual de tabere tematice cu program bine definit pentru dezvoltarea simțului comunicării, a limbilor străine, organizare și educația răspunderii”. De data aceasta, Mohammad Murad nu specific sursa de finanțare.

Pentru vârstnici, Murad promite că fiecare pensionar va beneficia de un set de analize complete, indiferent de cost, o dată pe an, prin construirea unei clinici private în municipiul Mangalia (sursa: fonduri proprii-fundația Dr. Murad). Desigur, Murad știe că analizele pensionarilor vor fi decontate de Casa Națională de Asigurări, iar clinica private va face o afacere din aceasta.

Tot cu banii Fundației lui, Murad spune că se angajează să asigure stadiului de cadeție pentru studenții și absolvenții Universității Maritime, a Facultatății de Navigație și transport Naval și ai Academiei Navale în cadrul unor companii de profil autorizate, românești sau străine.

De asemenea, candidatul mai face o promisiune elecorală: 50 de burse în valoare de 10.000 lei anual pentru tinerii care vor să se înscrie la facultate, cu obligația ca după finalizarea facultății să susțină alți bursieri.

Sursa foto: Fb/Mohammad Murad

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Cristina Rizea, de la tribuna Parlamentului: PSD a condus Constanța 20 de ani. Ni se spunea „Republica Mazăre”

Deputatul USR PLUS, Cristina Rizea, a susținut de la tribuna Parlamentului o declarație politică referitoare la amendamentele depuse la Legea bugetului de către Partidul...

Ornamentele distruse ale Acvariului, realizate de Gheorghe Firică, vor fi restaurate de studenții de la Arte Plastice

O parte dintre ornamentele cu pești de pe fațada clădirii Acvariului din Constanța, realizate de pictorul Gheorghe Firică, vor fi restaurate după ce acestea...

Cristina Rizea, deputat USR PLUS: În sfârșit România are un buget în care prioritare sunt investițiile, nu pomenile electorale

Marți seară, în Parlamentul României a fost votată Legea bugetului pe anul 2021, după două zile pline de dezbateri în plen. „Pentru prima oară...

Remus Negoi: Am cerut instituțiilor de Mediu să ia măsuri pentru oprirea defrișării pădurii Comorova

Senatorul constănțean Remus Negoi a solicitat autorităților locale, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa şi Gărzii Naţionale de Mediu să ia măsuri pentru oprirea defrișării...

Recent Comments