Ultimele ȘtiriAct for Tomorrow: Deșeurile găsite în Tăbăcăriei ne-au arătat adevărata față a...

Act for Tomorrow: Deșeurile găsite în Tăbăcăriei ne-au arătat adevărata față a dezastrului ecologic

Lacul și Parcul Tăbăcăriei au intrat în vizorul Organizaţiei pentru protecţia mediului înconjurător Act for Tomorrow, care, împreună cu Kaufland Romania, Apele Romane Dobrogea-Litoral și Primăria Constanța, au organizat sâmbătă, 5 septembrie 2020, o amplă acțiune de înfrumusețare a acestei zone, în cadrul programului „Acționăm pentru Ape!”.

Parcul Tăbăcăriei se întinde pe o suprafață de cca. 100 ha în jurul lacului Tăbăcăriei din Constanța, fiind unul dintre cele mai frumoase parcuri din Dobrogea și printre cele mai mari din țară. Vegetația parcului este formată din specii variate de arbori specifici zonelor lacustre: sălcii, plopi, chiparoși de baltă, stejar roșu, dar și din castani, mesteceni, fagi și magnolii și mii de alte plante, din cele mai variate specii.

La o săptămână de la eveniment, organizatorii au anunțat și cantitatea de deșeuri pe care au reușit să o strângă. Astfel, peste 350 de saci, însumând peste 4.000 kg, au fost strânși în cele 5 ore de muncă susținută: 2.200 kg de pe maluri și din parc și 1.800 kg din apa lacului.

Totodată, Organizaţia pentru protecţia mediului înconjurător Act for Tomorrow a prezentat și fotografii realizate înainte și după ecologizarea zonei Tăbăcerie.

Deșeurile găsite ne-au arătat adevărata față a dezastrului ecologic în care trăim

Deșeurile găsite sâmbăta trecută în parcul și lacul Tăbăcăriei ne-au lăsat cu un gust amar și ne-au arătat adevărata față a dezastrului ecologic în care trăim. Însă, comparând imaginile de la începutul evenimentului cu cele de după ce am terminat acțiunea de ecologizare, am realizat că putem schimba locurile pe care le iubim, atunci când ne unim forțele pentru un scop comun.

Peste 100 de persoane: copii, părinți, tineri și persoane vârstnice, au venit alături de noi cu dorința de a curăța o suprafața de cca. 99 ha. Datorită lor, malurile au fost ecologizate, iar luciul apei a căpătat o altă înfățișare.

Alături de Kaufland Romania, prin programul “Acționăm pentru Ape” ne-am propus să luptăm împotriva deșeurilor din ape și să intervenim din ce în ce mai mult în zonele afectate de acestea.”, anunță organizatorii.

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza