Actualitate„Baronul Deltei”, scump la vedere. Cât plătește CJ Tulcea pentru aparițiile președintelui...

„Baronul Deltei”, scump la vedere. Cât plătește CJ Tulcea pentru aparițiile președintelui Horia Teodorescu

Numit în spațiul public drept „baronul PSD al Deltei”, Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea este un personaj discret, rezervat în aparițiile publice. Tocmai de aceea, CJ Tulcea împarte cu grijă banii pentru emisiunile/știrile în care apare președintele.

Horia Teodorescu a fost deputat în perioada 2008-2012, apoi a fost ales președinte al Consiliului Județean (CJ) Tulcea, funcție pe care o ocupă și în acest moment, dar la care va renunța deoarece în 2024 nu mai dorește să candideze pentru un nou mandat în fruntea județului.

Citește și: Averea președintelui CJ Tulcea, Horia Teodorescu. Câte milioane are în conturi – Dobrogea Live

Consiliul Județean Tulcea a cheltuit în anul 2021 suma de 508.733 de lei (fără TVA) pentru servicii de comunicare. Banii provin atât din fonduri UE pentru partea de promovare a unor proiecte cu finanțare europeană (165.923 de lei), cât și de la bugetul local (342.810 de lei).

Cea mai mare sumă cheltuită de la bugetul local de CJ Tulcea este de 105.600 de lei (fără TVA)/an, iar banii pentru „servicii de promovare și realizare emisiuni cu privire la activitatea CJ Tulcea, prin intermediul mass media online naționale” sunt încasați de SC Press Media Electronic SRL.

Firma menționată este deținută de jurnaliștii Valentin Vîlcu (5%) și Bogdan Chirieac (95%), cunoscuți pentru produsul lor numit DC News. Aici este locul unde președintele Horia Teodorescu apare cel mai des în emisiuni online moderate chiar de către cei doi asociați. Apoi, pe același site mai apar știri desprinse din aparițiile „baronului Deltei” sau alte comunicate de presă remise de CJ Tulcea.

Citește și: Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța a cheltuit 255.000 de lei, bani publici, pentru imagine

În 2022, până acum, Consiliul Județean Tulcea a achiziționat servicii de promovare a activității în valoare de 375.242 de lei (fără TVA), dintre care bani proveniți din fonduri UE 12.700 de lei, restul de 362.542 de lei fiind acoperiți de la bugetul local și au ca destinație publicații din județul Tulcea și județul Constanța.

Nu doar în anul 2021, Vîlcu & Chirieac au încasat bani de la bugetul local al CJ Tulcea, ci și în 2022 când în conturile SC Press Media Electronic SRL au intrat tot 105.600 de lei (fără TVA), adică 8.800 de lei/lună (fără TVA).

sursa foto: captură video DC News

Citește și: Cât îi costă pe tulceni live-urile primăriei pe Facebook. Banii, încasați de o firmă fără angajați

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza