Marea NeagrăANALIZĂ: „Ocuparea întregului litoral ucrainean al Mării Negre reprezintă un obiectiv pe...

ANALIZĂ: „Ocuparea întregului litoral ucrainean al Mării Negre reprezintă un obiectiv pe termen mediu al rușilor”

Dobrogea Live continuă să vă prezinte scurte analize realizate de specialiștii Asociației Casa Mării Negre / Black Sea House, coordonați de diplomatul și analistul politic, expert în geopolitică, Dorin Popescu. Textele, pe larg, poti fi citite pe site-ul asociației.

Citește și: Cât de realist este un război Rusia – NATO. Expert: „Federația Rusă nu are resurse pentru fronturi simultane”

Odesa revine pe radarul rusesc

Tot mai multe atacuri combinate cu rachete și drone au ca obiectiv ținte din regiunile Odesa, Herson și Nikolaev. Sunt atacate din nou porturile maritime ale Ucrainei. Au loc noi încercări ale aviației tactice ruse de a relua lansările neselective de bombe dirijate asupra unor obiective militare și civile”, se arată în analiză.

Ocuparea întregului litoral ucrainean al Mării Negre reprezintă un obiectiv pe termen mediu al actualului proiect imperialist și hegemonic rusesc. Se confirmă tot mai mult că ocuparea întregului litoral ucrainean al Mării Negre reprezintă un obiectiv pe termen mediu al actualului proiect imperialist și hegemonic rusesc. Declarațiile recente explicite ale președintelui rus privind orașul „rusesc” Odesa au încurajat noi campanii publice rusești privind nevoia/obiectivul ocupării întregului litoral ucrainean la Marea Neagră.”

Presa rusă obedientă Kremlinului titrează: „Eliberarea Odesei este o sarcină strategică a operațiunii militare speciale și a întregii construcții a Europei de Est”.

„Presa rusă obsedientă circulă deja seturi argumentative detaliate privind nevoia strategică a Federației Ruse de a ocupa orașul și regiunea Odesa: “fără Odesa, Ucraina ar deveni o formațiune statală fără perspectivă; poziția strategică a orașului asigură ieșirea către Transnistria, Moldova și granița unor state NATO – România; cucerirea orașului și regiunii Odesa ar fi relevantă pentru destinul întregii Europe de Est; eliberarea Odesei este o sarcină strategică a operațiunii militare speciale și a întregii construcții a Europei de Est”, se mai arată în analiza Asociației Casa Mării Negre / Black Sea House.

Continuă să citești Cronicile Mării Negre. Jurnal de bord geopolitic la Pontul Euxin.


Cronicile Mării Negre. Jurnal de bord geopolitic la Pontul Euxin este un proiect analitic al Asociației Casa Mării Negre / Black Sea House, coordonat de Dorin Popescu. Cronicile sunt realizate ca sinteze săptămânale privind principalele evoluţii și tendințe politice, militare, economice, geopolitice, securitare care au loc în regiunea extinsă a Mării Negre. Cronicile noastre scriu, descriu și rescriu Jurnalul de bord geopolitic al Mării Negre!

Dorin Popescu, președintele acestei asociații, este analist politic, expert în geopolitică, diplomat cu misiuni diplomatice efectuate în Serviciul Exterior al Ministerului Afacerilor Externe al României la Moscova (2002-2006), Cernăuţi (2007-2001) şi Sarajevo (2012-2016), inclusiv în funcţii de conducere: gerant interimar, prim-colaborator al şefului Misiunii. Deţine gradul diplomatic de Ministru-Consilier. Este doctor în Filologie, din 2012. 

Urmărește-ne pe:

Doneaza