17.1 C
Constanța
miercuri, mai 12, 2021
Acasă Actualitate Visarion și Teodosie, episcopii Dobrogei, niciun cuvânt despre vaccinare în pastoralele adresate...

Visarion și Teodosie, episcopii Dobrogei, niciun cuvânt despre vaccinare în pastoralele adresate credincioșilor

Deși suntem în plină campanie de vaccinare, ierahii BOR se feresc că vorbească despre posibilitatea imunizării împotriva SARS-CoV-2.

Înainte de Învierea Domnului, episcopii ortodocși transmit „Pastorale” (scrisori pastorale) adresate credincioșilor și preoților din episcopiile lor. Acestea cuprind lămuriri teologice despre însemnătatea Paștilor, dar și mesaje ale liderilor spirituali referitoare la unele probleme cu care se confruntă societatea.

În pastoralele lor, PS Visarion – episcopul Tulcii – și ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, ierarhii ortodocși ai Dobrogei, evită să vorbească despre campania de vaccinare împotriva COVID-19.

ÎPS Teodosie a vorbit despre vaccinare într-o conferință de presă în care a reamintit că el este „alergic” la vaccin și nici nu va recomanda altora să o facă.

„Am alergii şi nu mă vaccinez. Nu am de ce că nu mă îmbolnăvesc. (…) Vaccinul nu este obligatoriu. Noi nu suntem medici ca să recomandăm vaccinul. Ar fi o depăşire a cunoştinţelor şi atribuţiilor noastre”, spune Teodosie.

Episcopul Visarion, în textul Pastoralei la Învierea Domnului scrie credincioșilor săi că „în aceste vremuri tulburi pe care le trăim, vremuri de pandemie și de înstrăinare sufletească, de secetă duhovnicească, arse de gerul necredinței, vremuri în care necinstea și înșelăciunile s-au înmulțit, când păcatele devin scop în sine, când unii dintre noi nu mai respectăm nici un fel de rânduială civilă sau bisericească, este nevoie de multe strădanii pentru însănătoșirea noastră ca neam, pentru vindecarea de aceste boli sufletești și pentru întoarcerea la adevărata trăire creștinească și românească a fericiților noștri înaintași”.

foto: PS Visarion și IPS Teodosie – colaj Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

USR PLUS Constanța: Vergil Chițac pune un politruc mai presus de parteneriatul cu noi

USR PLUS Constanța consideră că primarul municipiului, Vergil Chițac, pune mai presus de parteneriatul PNL-USR PLUS (care asigură majoritatea în Consiliul Local) sprijinul pentru...

Opt instituții fac controale haotice în Delta Dunării. Bogdan Bola: „Braconierii au de câștigat”

Delta Dunării este unică în lume și avem datoria de a o păstra într-o formă cât mai apropiată de cea naturală, să evităm urbanizarea...

De ce s-a predat Sorin Strutinsky în Italia. Șmecheria la care recurg infractorii români

Sorin Strutinsky, mâna dreaptă a celebrului cuplu de infractori Radu Mazăre & Nicușor Constantinescu, s-a predat în luna martie autorităților din Italia. El era...

Joi, localitatea Corbu va rămâne fără apă. Vor fi afectate și localitățile Năvodari și Lumina

RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile, joi - 13 mai 2021, în intervalul orar 09.00 – 18.00, în vederea executării lucrărilor de înlocuire...

Recent Comments