22.4 C
Constanța
marți, iulie 27, 2021
AcasăJustițieDirectorul de cabinet al ministrului Justiției distribuie știri false despre condamnarea manelistului...

Directorul de cabinet al ministrului Justiției distribuie știri false despre condamnarea manelistului Dani Mocanu

George Gima, directorul de cabinet al ministrului Justiției, Stelian Ion, a fost printre cei care s-au entuziasmat că Dani Mocanu, un cântăreț de manele a fost condamnat, în primă instanță, la 6 luni de închisoare cu executare „pentru incitare la ură, în urma melodiei abjecte cu mesaj de ură împotriva femeilor”.

George Gima a postat joi, 29 aprilie, pe pagina sa de Facebook un anunț referitor la această condamnare.

Decizia instanței din Pitești este un semnal clar că astfel de comportamente NU trebuie tolerate în societatea noastră. Nu trebuie să existe așa zisă muzică cu astfel de mesaje! Trebuie să combatem, pe toate nivelurile societății, aceste ieșiri violente. De la educația copiilor până pedepsirea celor care nu au înțeles că violența verbală este la fel de condamnabilă ca cea fizică”, scrie Gima care specifică și sursa informației sale: G4Media.

Doar că, în realitate, sentința magistraților din Pitești este cu totul alta, iar directorul de cabinet al ministrului Justiției putea cu ușurință să se informeze din sursa oficială – portalul instanțelor de judecată.

Astfel, în dosarul 886/280/2020, deschis la Judecătoria Pitești, inculpatul Mocanu Daniel a fost condamnat „la pedeapsa de 250 de zile amendă penală, pentru săvârşirea infracţiunii de incitare la ura sau discriminare, faptă prevăzută de art. 369 C.pen., cuantumul unei zile amendă fiind de 60 lei , în total 15.000 de lei.”

Sentința dată de Judecătoria Pitești – sursa: Portal Just.ro

Cu toate acestea, Dani Mocanu a primit în final o sentință cu condamnare la 6 luni de închisoare deoarece este recidivist, având o condamnare mai veche la 6 luni de închisoare cu amânare.

„Revocă amânarea aplicării pedepsei de 6 luni închisoare … contopeşte pedeapsa amenzii aplicată prin prezenta cu pedeapsa de 6 luni închisoare… urmând ca inculpatul să execute pedeapsa închisorii de 6 luni, precum şi pedeapsa amenzii în întregime, în total o pedeapsă rezultantă de 6 luni închisoare şi amenda în cuantum de 15.000 lei(250 de zile amendă). În baza art. 88 alin. 3 C.pen, pedeapsa închisorii se va executa în stare de detenţie”, spun judecătorii în sentința care nu este definitivă.

foto: Dani Mocanu și George Gima – colaj

Citește și:

Cele mai populare

Recent Comments