VIDEO: Proprietarul Pizzico, acuzat de Partidul Verde că ar fi dispus tăierea copacilor din dreptul restaurantului pentru o priveliște mai bună

Partidul Verde Constanța a postat pe rețelele de socializare un clip în care se pot observa mai mulți copaci tineri care au fost retezați pe taluzul care coboară spre Portul Tomis.

Verzii îl acuză pe proprietarul Pizzico că ar fi determinat un să taie copacii din dreptul restaurantului său pentru a facilita priveliștea spre port.

De asemena, autorul filmării a spus că a solicitat intervenția Poliției Locale, care s-a deplasat la locul indicat, unde i-a transmis că va sancționa bărbatul implicat în tăierea arborilor.

Postarea Partidul Verde Constanța:

‘’Astăzi, în jurul orei 8.30 dimineața, un individ a început să taie și să toaleteze copacii în apropierea scărilor care coboară spre Portul Turistic Tomis. Se pare că această acțiune a fost cerută de patronul restaurantului Pizzico, deranjat de vegetație.

Din păcate, nu este primul caz de acest gen. Acum 2 luni, cei de la restaurant au apelat la o persoană care s-a pretins a fi de la spații verzi pentru a toaleta copacii, mințind în legătură cu avizul pentru tăiere pe domeniul public.

Vrem să subliniem că în perioada de vegetație este interzisă toaletarea copacilor, cu excepția cazurilor în care aceștia prezintă un pericol pentru cetățeni, mașini sau clădiri.

Se pare că proprietarul restaurantului dorește să înlăture arborii pentru a avea o vedere mai bună spre port, iar acest comportament nu este unul nou. Sperăm că, prin informarea publică, astfel de practici vor înceta.

În calitate de organizație care promovează protecția mediului și a biodiversității, suntem îngrijorați de aceste practici, astfel că am sesizat instituțiile abilitate pentru a nu se mai repeta acest derapaj.’’

Urmărește clipul VIDEO

Vom reveni cu detalii, după ce Poliția Locală Constanța ne va răspunde la solicitarea transmisă astăzi.

Urmărește-ne pe:

Doneaza