VIDEO Poliția Locală Constanța, un pericol pentru circulația rutieră. Cum încalcă legea „localii” dotați cu girofar

Un cititor Dobrogea Live a transmis redacției noastre imagini surprinse în trafic cu o cameră de bord. În ele se observă o mașină ce aparține Poliției Locale Constanța care încalcă legislația rutieră la o oră când traficul este foarte aglomerat în municipiu.

Citește și: Poliția Locală Constanța, incapabilă să înțeleagă Legea? Motivarea în cazul femeii în scaun cu rotile căreia i s-a ridicat mașina

Ca să nu mai stea la coadă la semafor, un polițist local din cadrul Poliției Locale Constanța a decis să dea drumul la girofarul de culoare albastră și să depășească coloana de mașini pe partea dreaptă. Mai mult, polițistul a trecut pe culoarea roșie a semaforului și a virat la stânga.

Totul s-a petrecut în dimineața zilei de luni, 6 noiembrie, în jurul orei 7.56 (ora camerei de bord nu fusese actualizată la ora de iarnă n.red.), în intersecția bulevardul Tomis cu bulevardul Ferdinand, iar imaginile au fost surprinse de un participant la trafic.

Se observă cum mașina Poliției Locale Constanța, cu nr. de înmatriculare B113XUU depășește coloana de mașini oprită la semafor prin partea dreaptă, apoi virează la stânga pe bd. Ferdinand în timp ce semaforul are culoarea roșie. Polițistul local folosește chiar și girofarul pentru a-și face loc în trafic, deși Codul Rutier nu-i dă acest drept.

Citește și: Poliția Locală Constanța comite abuzuri pentru a-și crea o imagine favorabilă

Art. 61 din Codul Rutier (OUG 195/2002) spune clar că: „(1) au regim de circulație prioritară numai  autovehiculele prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) şi b), atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă, trebuie să aibă în funcţiune semnalele luminoase şi sonore.”

Iar art. 32 al. 2 lit. b) nominalizează clar autovehiculele autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase pentru lumina albastră sunt: autovehiculele aparţinând poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, serviciului de ambulanţă sau medicină legală, protecţiei civile, Ministerului Apărării care însoţesc coloane militare, unităţilor speciale ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiţiei, precum şi autovehiculele de serviciu ale procurorilor criminalişti din Ministerul Public, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă

Așadar, conform legii, Poliția Locală nu are un regim prioritar care să-i permită accesul pe culoarea roșie a semaforului folosind girofarul de culoare albastră.  

Dobrogea Live a transmis imaginile Poliției Locale Constanța cerând un punct de vedere, dar instituția nu a făcut niciun comentariu până în acest moment.

Citește și: Pe cine slujește sau slugărește Poliția Locală Constanța?

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Doneaza