10.4 C
Constanța
duminică, octombrie 17, 2021
AcasăPrimării DobrogeneUSR PLUS Constanța blochează proiectele „de suflet” ale lui Chițac

USR PLUS Constanța blochează proiectele „de suflet” ale lui Chițac

Consilierii USR PLUS Constanța se vor abține la vot pe mai multe proiecte din Consiliul Local de mâine, care fac referire la acțiuni privind administrarea patrimoniului, potrivit informațiilor “Dobrogea Live”.

Printre acestea se numără proiecte “de suflet” ale primarului care vizează solicitarea trecerii în administrarea Primăriei a Portului Tomis și a Lacului Tăbăcărie.

Niciun proiect de patrimoniu fără USR PLUS

Dacă grupul USR PLUS se abține la vot, proiectele împinse a treia oară de Vergil Chițac în Consiliul Local nu vor trece, întrucât pentru adoptarea lor este nevoie votul a două treimi din numărul consilierilor locali în funcție.

Or, în acest caz, ca și în cazul tuturor proiectelor privind dezvoltarea urbanistică, amenajarea teritoriului și administrarea patrimoniului, Chițac are nevoie de un vot în plus, presupunând că toți consilierii PNL și PSD votează.

În același context, și proiectul șoselei de coastă care ar trebui să fie supus votului în următoarea perioadă ar urma să pice în Consiliul Local.

De altfel, referitor la cele două proiecte, consilierii USR PLUS s-au abținut la vot și în comisiile de specialitate pe motiv că acestea nu reprezintă elemente prioritare stabilite în programul de guvernare locală care a pecetluit acordul convenit de cele două grupuri la începutul mandatului.

Comunicarea Primăriei, la nivel zero

Poziția USR PLUS vine ca răspuns la atitudinea zeflemitoare și lipsei de transparență și comunicare pe care grupul de consilieri o impută primarului și apropiaților acestuia din Primărie.

Potrivit informațiilor noastre, mai mulți angajați ai Primăriei ar fi primit ordine să nu mai răspundă anumitor solicitări de informare a consilierilor locali din grupul USR PLUS.

Mai mult de atât, blocajul de comunicare impus de primarul Chițac și apropiații săi în raport cu USR PLUS ar fi atins cote atât de înalte încât consilierii au ajuns să solicite aparatului administrativ informații prin Legea 544/2001, în condițiile în care angajații Primăriei sunt obligați de lege să livreze documentele imediat.

De altfel, de această atitudine a noii administrații a început să se lovească și presa, care nu mai primește răspunsurile solicitate Primăriei, deși Legea 544/2001 obligă municipalitatea să rezolve cererile în termen de maxim 30 de zile.

Sursa foto: Facebook – Portul Tomis

Cele mai populare

Recent Comments