TOP-ȘTIRIPrimăria Constanța a solicitat Guvernului transferul Portului Tomis în administrarea municipalității

Primăria Constanța a solicitat Guvernului transferul Portului Tomis în administrarea municipalității

Primăria Constanța a trimis o adresă Guvernului României prin care solicită preluarea în administrare a terenului Portului Tomis, împreună cu bunurile mobile și imobile care se află pe acesta.

În prezent, Portul Tomis se află în proprietatea Statului și în administrarea Companiei Naționale Administrarea Porturilor Maritime Constanța.

Potrivit unui răspuns transmis “Dobrogea Live”, administrația locală intenționează să dezvolte o nouă marină unde ar putea avea acces și ambarcațiuni care operează croaziere în Delta Dunării și ar permite deschiderea de noi rute internaționale pentru veliere.

„Primăria Constanța are în vedere, în primul rând, executarea operațiunilor de decolmatare a fundului apei. În acest moment, din cauza adâncimii mici, Portul Tomis este inaccesibil anumitor ambarcațiuni”, spun reprezentanții Primăriei Constanta.

Potențiale rute noi pentru Portul Tomis

Aceștia susțin că potențialul Portului Tomis nu este exploatat, iar lucrările de dragare ar putea stimula ruta Romania-Grecia pentru ambarcațiuni cu vele.

„Cu toate că orașul nostru are unul dintre cele mai mari porturi din Europa, nu are un lucru esențial – o marină care să atragă iubitorii de ambarcațiuni. Posesorii de ambarcațiuni cu velă ar putea veni din Grecia până în România, dar acest lucru nu se întâmplă pentru că adâncimea portului nu permite accesul acestor ambarcațiuni”, se arată în răspunsul administrației locale. 

De asemena, municipalitatea subliniază că potențialele lucrări de dragare ar facilita accesul ambarcațiunilor care organizează croaziere între Constanța și Delta Dunării.

“Dacă ar fi executate aceste lucrări, ar putea fi organizare mici croaziere între Constanța și gurile de vărsare ale Dunării în mare. La Constanța trebuie să existe o marină așa cum există și în alte orașe port”, au adăugat reprezentanții Primăriei.

Administrația locală a precizat că „intenționează să execute aceste ample lucrări de modernizare prin accesarea de fonduri europene”.

Conform unui răspuns solicitat de „Dobrogea Live” Ministerului Transporturilor, instituția nu a fost înștiințată până în prezent despre proiectul Primăriei Constanța.

Sursa foto: Facebook – Portul Tomis

Citește și: Se vinde sau nu Portul? Ce spun parlamentarii de Constanța

Urmărește-ne pe:

2 COMENTARII

  1. Portul Turistic s-a colmatat datorita prostiei unora care au mai facut o indiguire interioara ca sa arate ca au mai investit ceva bani acolo, probabil a fost ceva cu bagatul in buzunar, deci, toate aluviunile care intre in port in timpul furtunelor, ramin acolo pentru ca niste prosti au pus „garduri”! Cei de dinainte, care au facut marea investiţie in port, au scos şinele de tramvai cu tot cu placile de beton de pe bulevardele Al. Lăpuşneanu si Str Soveja(liniile de tramvai a lui 100 si 102) si le-au aruncat pe fundul portului Tomis ptr a sustine pontoanele plutitoare la care sunt amarate ambarcaţiunile din ziua de azi, dupa mine zic ca au fost niste plimbari de bani dintr-un buzunar in altul cu drept de jmecheri, adica cu parandărăt, nu s-a decolmatat ninic inainte de a se face toata smecheria asta, cred ca s-au facut doar plati( eu unul nu am vazut nici o operatiune de dragare in portul Tomis, au fost doar pe linga, cu ocazia refacerii digurilor de aparare si a plajelor(olandezi). In orice caz, cine sapa la temelie va mai da de niste aur editorial cu directie spre o veche cunostinta a noastra ,a tuturor Constantenilor! Parca am fi in Memorialul Durerii de Constanta! O mina de manglitori au pus stapinire pe acest oraş si in 25 de ani l-au curățat de proprietați valoroase din centrul istoric si alte locatii bine cotate financiar! Acum ei sunt saraci lipiţi dar rudele, prietenii, fini, nași sunt putred de bogate, avuţiile ciordite de aceasta şleahtă de oameni fara scrupule, sunt in posesia lor! Daca se sapă adînc se mai fac rost de cite 20-30 de ani de puscarie(pe puţin)pentru fiecare! Tramvaiele, şinele cu platformele betonate, autobuzelea alea galbene de doi lei cincizeci, terenurile din Mamaia de la un cap la celălalt pina la Hanul Piraţilor, pfffff, mi s-a terminat cerneala…merg sa-mi cumpăr inca o călimară!

  2. Autobuzele galbene au fost cele mai rezistente din țară.Faceti verificări competente înainte de a manca ce nu trebuie…….

Comentariile sunt închise.

Doneaza