12.4 C
Constanța
luni, septembrie 20, 2021
AcasăActualitateProiect: Zonele publice ale școlilor din Constanța vor fi monitorizate video de...

Proiect: Zonele publice ale școlilor din Constanța vor fi monitorizate video de Poliția Locală

Primăria Constanța pregătește un proiect potrivit căruia sistemele video ale tuturor unităților de învățământ din oraș vor fi interconectate la dispeceratul Poliției Locale.

Conform proiectului, implementarea programului va costa 2,53 milioane lei și vizează supravegherea și monitorizarea video de ansamblu și de detaliu a zonelor publice aparținând unităților școlare.

În acestă sumă este prinsă digitalizarea sistemelor analog de supraveghere video, dar și instalarea de camere IP de ultimă generație, se arată în proiect.

De asemenea, vor fi montate și camere cu focus pe platformele de deșeuri din proximitatea școlilor, care prezintă o zonă de pentru copii.

Potrivit referatului de aprobare al proiectului, “prin implementarea programului de interconectare a sistemelor video ale unităților școlare la dispeceratul poliției locale se va îmbunătăți calitatea procesului de învățământ prin utilizarea tehnologiei informatice în eficientizarea serviciilor publice, monitorizând permanent ce se întâmplă în perimetrul unităților școlare prin procesarea și analiza datelor culese de la dispozitivele tehnologice instalate”.

De acest program vor beneficia toate cele 48 grădinițe, 29 școli generale și 23 de colegii și licee din municipiul Constanța.

Citește și: Prima școală din județul Constanța care ar putea avea bazin didactic. CNI a acceptat proiectul

Cele mai populare

Recent Comments