USL renaște la Constanța. Abandonată de liderul Stelian Ion, USR PLUS e în derivă

Vergil Chițac, primarul liberal al orașului Constanța, își trece proiectele prin Consiliul Local cu ajutorul PSD, nu cu al „aliaților” la guvernarea locală USR.

Chiar dacă PSD Constanța a adoptat stilul „ne abținem de la vot”, abținerile lor îl ajută pe Vergil Chițac, primarul care a reușit performanța ca în 6 luni să se certe cu aliații de guvernare locală (USR PLUS) și să-și pună în cap o bună parte dintre locuitorii orașului pe care, teoretic, ar trebui să-l administreze.

Reînviind USL Constanța (Uniunea Social Liberală), PNL pare că nu mai are nevoie de voturile consilierilor USR PLUS. În rest, USR-iștii sunt lăsați în plata Domnului să posteze pe Facebook și să-și dea seama, abia acum, că deja l-au ajutat pe Chițac votându-i câteva Regulamente care sunt împotriva oamenilor.

Așa s-a întâmplat și vineri, 11 iunie, când, într-o ședință extraordinară convocată la solicitarea USR PLUS, inițiativa de modificare a Regulamentului prin care asociațiile de bloc sunt obligate să îngrijească spațiile verzi și să inițieze diferite demersuri pentru colectarea selectivă a gunoaielor, a fost respinsă de USL Constanța (liberalii au votat împotrivă, iar PSD s-a abținut).

Cel mai probabil, așa vor sta lucrurile în Consiliul Local al municipiului Constanța de aici încolo. Ambele partide, PNL și PSD, își doresc un USR PLUS slab, lipsit de vlagă, idei, inițiative, proiecte, lideri și, mai ales, realizări concrete. De aceea, fostul viceprimar Răsăuțeanu (PSD) are grijă la fiecare ședință de CL să atace doar USR PLUS și să sprijine tacit PNL.

USR PLUS Constanța este în derivă. Lipsiți de sprijinul liderului local Stelian Ion, care, după ce a ajuns ministru al Justiției, a uitat de municipiul Constanța și cu un Remus Negoi destul de absent din peisajul și problemele locale, consilierii USR PLUS par că nu prea știu ce au de făcut în administrarea orașului.

Mai întâi votează un Regulament, apoi doresc să-l schimbe. Întrebarea simplă, la care trebuie să răspundă este: de ce nu ați citit Regulamentul înainte să-l votați? De ce tratați superficial sau cu nepricepere inițiativele care vi se servesc de către Chițac?

Mintea românului cea de pe urmă nu funcționează în astfel de cazuri, iar constănțenii o să se sature foarte curând de toate aceste jocuri care se concretizează cu bani luați din buzunarele lor, în timp ce orașul arată din ce în ce mai rău.

Citește și: Chițac și ai lui au luat „pe persoană fizică” orașul Constanța. Marea japcă a primăriei | Dobrogea Live

Urmărește-ne pe:

Doneaza