BusinessUn dezvoltator din București construiește în 2 Mai cea mai mare structură...

Un dezvoltator din București construiește în 2 Mai cea mai mare structură rezidențială din zona rurală a litoralului

Firma bucureșteană North Side Properties va construi în satul turistic 2 Mai, la distanță de doar câțiva metri de mare, un bloc-complex de locuințe de 4 etaje care va ocupa la sol o suprafață de 7.933 mp. 

Clădirea, care va avea o suprafață desfășurată de 39.669 mp, va fi amplasată pe un teren de 13.223 mp și va deveni cea mai mare structură rezidențială din zona rurală a litoralului.

Pe lângă locuințe, mega construcția va găzdui și spații pentru servicii și comerț, iar necesarul locurilor de parcaren a fost estimat la aproximativ 200.

Deși în proiectul dezvoltatorului este menționat ca termen de finalizare a investiției anul 2025, este puțin probabil ca perioada de doar un an să fie suficientă pentru ridicarea unui complex de asemenea anvergură.

Proiectul este localizat în zona de nord a satului 2 Mai, între Șantierul Naval și plajă. Având în vedere că Șantierul Naval este obiectiv strategic, devoltatorul nu va putea spori regimul de înălțime, așa cum obișnuiesc marii investitori după aprobarea documentațiilor de urbanism.

Tranzacție sub semnul întrebării

North Side Properties, firma care ridică complexul rezidențial, este controlată de către cunoscutul dezvoltator bucureștean Liviu Marius Dan și compania Eden Capital Development. Potrivit portalului listafirme.ro, asociații acesteia sunt Liviu Marius Dan și Abu Lail Akram, care au dezvoltat în București peste opt proiecte imobiliare.

North Side Properties a intrat în posesia suprafeței de 13.223 mp de la malul mării anul trecut, după ce a avut loc o operațiune de alipire a trei terenuri distincte, însă nu este clar cum au fost achiziționat acesta, în condițiile în care, potrivit legii, zona de coastă reprezintă domeniu public inalienabil.

De asemenea, dezvoltatorul bucureștean a achiziționat la începutul acestui an un teren de peste 190.000 mp pe malul Lacului Limanu, sit protejat Natura 2000, zonă care se supune unui regim restrictiv de construire.

Conducerea Primăriei Limanu este cunoscută pentru tranzacționarea suspectă a patrimoniului local și de stat, astfel că vom reveni asupra operațiunilor menționate mai sus într-un material viitor.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

6 COMENTARII

  1. Superb…astia nu stiu ca acolo a fost plaja si apa, tot pamantul ala a fost adus cand s-a construit santierul in anii 70, adica e o zona artificial creata de om…la primul cutremur cade tot…ganditi inainte sa cumparati un teren

  2. In acea zona,anii ’77parcă ,se putea face plajă deoarece până să se îndiguiască in toată acea zona se acumulase multa apa datorită valurilor puternice ducând la acumularea unui așa zis lac iar noi copii mergeam la scăldat apa fiind permanent calda.

  3. Ooooo, perfect, dupa ce s-a umplut Bucureștiul de cartiere de tip ghetou a venit randul litoralului

  4. Litoral Gheto- noul trend în turismul romanesc. Și se miră că preferă oamenii Bulgaria, Grecia, Turcia.

  5. In loc sa se dezvolte frumos zona asta atat de frumoasa, se umple de betoane…
    Pacat…pentru bani, omul distruge natura si tot ceea ce ofera ea.
    Fiecare primar care vine la conducere vinde tot ce poate.
    Actualul primar lasa in urma niste strazi asfaltate superficial, peticite si pline de denivelari si terenuri vandute ori bucurestenilor, ori achizitionate de el insusi, pentru a-si dezvolta afacerile.
    Nimeni nu ar face ceva pentru comunitate…
    Nu mai zic de faleza din Vama Veche…daca poate fi numita asa…bataie de joc.

Comentariile sunt închise.

Doneaza