Trama stradală din Năvodari, „bombardată” de nepăsarea companiei Termica Distribuție

Administrația locală din Năvodari își este sieși dușman din cauza unei Hotărâri de Consiliu Local neactualizate din anul 2008. Bineînțeles, consecințele le suportă locuitorii orașului.

Lucrările executate la rețelele de utilități, care nu au mai adus trama stradală la forma inițială, sunt în atenția lui Daniel Dumitrescu, consilier local și liderul PNL Năvodari. La începutul lunii martie, el semnala că aceste lucrări nefinalizate creează un disconfort major populației și lasă impresia unui oraș scăpat din frâie de către administrația locală.

„Mai mult de jumătate din asfaltul și trotuarele orașului se prezintă precum în fotografie. Cu alte cuvinte, ca după bombardament! Situația este neschimbată încă de dinainte de campania electorală, adică tocmai din toamnă”, spune Daniel Dumitrescu.

Termica Distribuție „uită” de lucrări

Liderul local al liberalilor a făcut o adresă prin care solicita Primăriei Năvodari explicații pe această temă. Astfel, administrația locală a comunicat că HCL 207/2008, la articolul 6, litera e, specifică: „Nerefacerea tramei stradale, trotuarelor, parcajelor, în termen de maxim 48 de ore, la stadiul piatră, până la cota zero, de la data/momentul începerii lucrărilor de intervenții în domeniul public sau privat al orașului Năvodari, indiferent dacă acestea sunt avarii sau lucrări noi, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.500 la 2.500 de lei”.

Mai mult, directorul poliției Locale Năvodari, Necula Constantin, spune că în anul 2020 nu a fost nimeni sancționat în baza articolului menționat mai sus.

Daniel Dumitrescu explică această stare de fapt a lucrurilor. „Agenții economici refac lucrările la stadiul de piatră, dar în continuare Termica Distribuție are obligația de a turna covorul asfaltic. Acest lucru nu se întâmplă însă. Dacă agentul economic are termen de 48 de ore de a reface trama la stadiul de piatră, Termica nu are niciun termen pentru a finaliza reparația”.

Așa se ajunge ca anumite lucrări să rămână nefinalizate și după 6 luni de la data la care ele au fost terminate de către agentul economic. Trebuie menționat faptul că agentul economic achită o taxă către administrația locală pentru refacerea tramei stradale.

„Nu este normal ca Termica să nu aibă niciun termen de finalizare. O să introducem pe ordinea de zi un amendament la HCL 207/2008 prin care să obligăm firma Consiliului Local să readucă la stadiul inițial trama într-un termen de maximum 30 de zile”, mai spune Daniel Dumitrescu, președintele PNL Năvodari.

WhatsApp Image 2021 03 22 at 09.15.17
Răspunsul primit de Daniel dumitrescu sursa foto: Daniel Dumitrescu

Citește și:

Daniel Dumitrescu (PNL): Orașul Năvodari arată ca după bombardament. Președintele liberal cere explicații primăriei

Urmărește-ne pe:

Doneaza