Teodosie cere instanței eliminarea unor articole și postări de pe Facebook. Ierarhul vrea să fie tratat cu respect și solemn

În Postul Crăciunului, chiar în preajma zilei sale de naștere, ÎPS Teodosie a dat în judecată o persoană care a scris mai multe articole despre el și a postat pe Facebook conținut cu privire la activitatea sa și a Arhiepiscopiei Tomisului.

ÎPS Teodosie și Arhiepiscopia Tomisului l-au dat în judecată pe jurnalistul Constantin Cumpănă. Pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrat dosarul având ca obiect acțiunea în răspundere delictuală. Dar, până la soluționarea definitivă a cauzei, Teodosie cere instanței de judecată să emită o ordonanță președințială prin care să-i interzică acestuia să mai scrie despre el și, totodată, să-l oblige să elimine provizoriu mai multe articole și postări făcute pe rețelele sociale.

Citește și: EXCLUSIV Imagini din interiorul podului mansardat al Arhiepiscopiei Tomisului. Minte ÎPS Teodosie?

Astfel, Teodosie și Arhiepiscopia solicită judecătorilor obligarea pârâtului la eliminarea provizorie, până la pronunțarea unei decizii definitive, din mediul online a articolelor publicate de pârât în care-i defăimează pe reclamanți în publicația sa online Rezistența.

Este vorba despre un articol din februarie 2021 întitulat Teodosie – prins (și) cu canoanele în gură”, un articol din iulie 2017 intitulat Teodosie să dovedească instanței că nu este penetrat anal!” și un articol din iulie 2017 „I-o dai la cioc lui Teodosie și el îți dă parohie”.

Instanța nu a stabilit, deocamdată, primul termen pe fond

Teodosie solicită instanței obligarea lui Constantin Cumpănă de a elimina provizoriu de pe Facebook textele și fotografiile denigratoare la adresa sa și Arhiepiscopiei.

De asemenea, Teodosie cere instanței să-l oblige pe Constantin Cumpănă să nu mai publice, până la finalul procesului, personal sau prin persoane interpuse, în publicațiile pe care le deține sau alte publicații, articole cu privire la viața personală a reclamanților, imagini editate sau conținut denigrator referitor la aceștia.

Citește și: Teodosie al Tomisului, demolatorul

„De ani de zile, pârâtul desfășoară o campanie susținută de defăimare a reclamanților, o strategie bazată pe violență, instigare publică la ură, acuzații de pedofilie, o strategie denigratoare care constă în demonizarea, sexualizarea și politizarea unei persoane publice care ar trebui tratată cu respect și solemn având în vedere rolul important și simbolic pe care îl are în societate – Arhiepiscop al Tomisului, liant între enoriași și Biserică”, spun avocații lui Teodosie.

Aceștia arată că prejudiciul de imagine cauzat de aceste articole este imens și continuu. Imaginea în societate, a lui Teodosie și a Arhiepiscopiei Tomisului, ar fi afectată negativ și sistematic de aceste articole și, atunci când ele apar în public, s-ar produce o „tulburare” în rândul credincioșilor.

Contactat de ziarul „Dobrogea Live”, Constantin Cumpănă a declarat: „Atât Arhiepiscopia, cât și Teodosie au mari și grave probleme la mansardă!”.

Nu este prima dată când Teodosie îl acționează în instanță pe Constantin Cumpănă. Un proces similar a fost intentat în urmă cu câțiva ani dar judecătorii au respins acțiunea formulată de arhiepiscop.

Constantin Cumpănă este jurnalistul care a atras primul atenția că ÎPS Teodosie are trecute în CV mai multe cărți care, în realitate, nu sunt de găsit. Aceste cărți au stat la baza obținerii de către ierarh a calității de profesor universitar.

Citește și:

https://dobrogealive.ro/ips-teodosie-ode-lui-putin-este-cel-mai-mare-ctitor-reactia-patriarhiei-romane/

Urmărește-ne pe:

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.

Doneaza