25.4 C
Constanța
vineri, iulie 30, 2021
AcasăPoliticăStelian Ion: Primăria alocă cluburilor sportive private 4,3 milioane de euro, iar...

Stelian Ion: Primăria alocă cluburilor sportive private 4,3 milioane de euro, iar elevii fac orele de sport în clase

Primăria Constanța a alocat în acest an fonduri pentru cluburile sportive private în valoare de 4,3 milioane de euro, în condițiile în care o mare parte dintre cei 11.000 de elevi din municipiu își desfășoară orele de sport în clase, a arătat într-o conferință de presă candidatul USR la Primăria Constanța, Stelian Ion.

“În Constanța, 11.000 de elevi își desfășoară orele de sport în clasă sau în condiții improprii pentru că nu au săli de sport. Observați și situația curților și a terenurilor de sport din structurile de învățământ, cele mai multe dintre acestea sunt degradate”, a explicat deputatul.

“Unele dintre cluburi sunt conduse de PSD”

Potrivit acestuia, suma alocată de municipalitate cluburilor private este imensă, în contextul pandemiei și “nevoilor constănțenilor pentru învățământ și investiții. Primăria alocă o sumă colosală pentru activitățile private fără să explice care sunt criteriile de acordare”.

De asemenea, Stelian Ion sugerează că banii sunt direcționați cu scopul de a servi intereselor colegilor de partid ai actualului primar, Decebal Făgădău.

“Într-un modus operandi se sifonează bani la vedere. Unele dintre aceste cluburi au fost constituite și sunt conduse de PSD”, a precizat deputatul USR.

El a adăugat că dacă ar fi fost investite aceste sume în săli de sport, în 2-3 ani ar fi fost acoperită jumătate din nevoia de baze pentru elevi în întregul municipiu.

Anul trecut au fost alocați aproximativ cinci milioane de euro către cluburile sportive private, a completat pentru Dobrogea Live deputatul Stelian Ion.

Cele mai populare

Recent Comments