25.4 C
Constanța
miercuri, august 10, 2022
AcasăPrimării DobrogenePROFIL DE CANDIDAT. Mihăiță Sadîca (PPU-SL): „Tulcea are nevoie de un Spital...

PROFIL DE CANDIDAT. Mihăiță Sadîca (PPU-SL): „Tulcea are nevoie de un Spital Municipal, cu o Secție de Pediatrie modernă”

„Profil de candidat” este o rubrică temporară pe care publicația „Dobrogea Live” o pune la dispoziția candidaților la primăriile orașelor din Dobrogea, secțiune unde aceștia se prezintă și răspund întrebărilor noastre. Întrebările adresate sunt aceleași pentru toți candidații, iar răspunsurile nu sunt interpretate editorial.

Mihaiță Sadîca (26 de ani) este candidat la funcția de primar al municipiului Tulcea din partea Partidului Puterii Umaniste – Social Liberal (PPU-SL). Este absolvent al Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” Tulcea, profil biologie-chimie și al Facultății de Inginerie Economică în Agricultură din cadrul USAMV București. Este, de asemenea, antreprenor și voluntar în mai multe organizații nonguvernamentale. A lucrat ca referent resurse umane în cadrul Administrației Domeniului Public Sector 1 București.

Dobrogea Live: Care sunt cele mai importante trei proiecte pe care le veți implementa în cazul în care veți reuși să obțineți postul de primar al municipiului Tulcea?

Mihăiță Sadîca: Trei dintre cele mai importante proiecte din planul meu de guvernare locală sunt: construirea unui spital municipal, cu azil de bătrâni modern ce va fi amplasat în incinta acestuia, o creșă și o cantină subvenționate pentru familiile nevoiașe în fiecare cartier din Municipiu. Dacă parlamentarii cu un salariu uriaș pot mânca o ciorbă și o friptură la un preț derizoriu și cetățenii municipiului Tulcea merită acest lucru.

Care considerați că sunt cele mai mari trei probleme cu care se confruntă, în prezent, municipiul Tulcea?

Un aparat bugetar supraîncărcat consider că e o problemă gravă în dezvoltarea Municipiului. Având în vedere potențialul turistic uriaș pe care îl are orașul nostru, Delta noastră fiind pe locul 2 în lume după Amazon, sunt de părere că nu au fost atrase suficiente fonduri Europene pentru dezvoltarea acestui segment. Totodată ne confruntăm cu lipsa unui spital performant care să cuprindă și o secție de pediatrie modernă și funcțională la capacitate normală.

Care este viziunea dvs. despre funcționarea eficientă a aparatului administrației publice locale?

Orice administrație locală poate avea o funcționare eficientă atât timp cât dispar nepotismul și clientela politică, implicit și diminuare aparatului bugetar.

Cum veți relaționa cu un consiliu local în care, de exemplu, formațiunea politică pe care o reprezentați nu va avea majoritatea voturilor?

Având în vedere faptul că nu am pornit în această cursă cu ambiții proprii, singura ambiție fiind cea de dezvoltare a orașului în care m-am născut, am crescut și am fost educat, voi relaționa cu toate partidele cu scopul deschis de face din acest oraș locul în care fiecare român și-ar dori să locuiască. Voi acționa cu tact și diplomație pentru a rezolva orice divergență pentru binele tulcenilor.

Care considerați că sunt principalele calități care vă recomandă pentru funcția de administrator al orașului?

Fiind născut, crescut si educat in Tulcea, consider că am o gândire modernă și știu problemele urbei. Unul dintre punctele mele tari pe care consider că le dețin  și  mă recomandă pentru această funcție, îl reprezintă faptul că asupra mea nu planează nicio suspiciune de corupție sau de sifonare a banului public. Cel de-al doilea punct tare este reprezentat prin prisma facultății pe care am absolvit-o, cea de Inginerie Agronomică, având ocazia să cunosc îndeaproape Occidentul și vreau să pun bazele unui oraș modern precum orașele din vest.

O altă calitate este aceea că pot relaționa atât cu tinerii de seama mea cât și cu cei de vârsta a doua și a treia, demonstrat prin faptul că echipa mea este formata din tineri și oameni cu experiență de viață. De când sunt Inginer Agronom și am preluat afacerea familiei mele, am reușit să o includ pe harta celor mai prolifice afaceri din județ, prin îmbunătățirea procesului de producție,  dezvoltarea unor tehnici noi pentru creșterea productivității și monitorizarea producției vegetale. Niciodată eu sau familia mea nu am avut afaceri cu statul și tot ce am realizat a fost prin muncă și sacrificiu, asemeni multora dintre noi.

Cele mai populare

Recent Comments