Senatorul Remus Negoi (USR): „Portul Constanța și-a mărit activitatea, dar statul român nu a făcut investiții” (P)

Senatorul Remus Negoi (USR) a vizitat zilele acestea Portul Constanța deoarece a primit mai multe sesizări cu privire la unele probleme existente aici.

În ultimii ani, de la izbucnirea războiul din Ucraina, mai ales, activitatea portului s-a mărit exponențial. Unele companii și-au crescut cifrele de afaceri de mai multe ori, volumul de tranzitare al grânelor, al produselor petroliere, al altor produse mineraliere, a crescut chiar și de trei ori în ultimii trei ani”, spune Remus Negoi.  

Citește și: Polițist în Portul Constanța, despre „sceneta” unui sindicalist: Sunt ZERO șanse să ieși cu un pachet de droguri pe poartă

Senatorul explică faptul că această creșterea a volumului de mărfuri tranzitate înseamnă că Portul Constanța ar fi trebuit să beneficieze de investiții majore din partea statului român.

Așa cum am văzut cu ochii mei, toată infrastructura a rămas aproape la fel. Investițiile sunt extrem de puține și, bineînțeles, au apărut și problemele, probleme care încep cu traficul în port, cu cozile de camioane care sunt pe kilometri întregi în anumite perioade ale anului, tocmai pentru că investiții în Portul Constanța nu s-au făcut. Am văzut terminalul petrolier, am văzut probleme care pot fi rezolvate prin dialog și discuții cu toți cei implicați, inclusiv cu factorul politic”, concluzionează senatorul USR.

Citește și: În anul 2023 s-a înregistrat cel mai mare volum de mărfuri operat în portul Constanța

Urmărește-ne pe:

Doneaza