0.4 C
Constanța
miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăPrimării DobrogeneȘeful PNL Constanța nu l-a convins pe Chițac. Primarul nu va amâna...

Șeful PNL Constanța nu l-a convins pe Chițac. Primarul nu va amâna aplicarea Regulamentului de acces în Peninsulă

În urmă cu două zile, senatorul Septimiu Bourceanu, președintele filialei municipale PNL Constanța, a declarat pentru „Dobrogea Live” că va propune primarului Vergil Chițac amânarea aplicării noului regulament de acces în Peninsulă, programat să intre în vigoare începând cu data de 15 noiembrie.

Se pare că șeful filialei municipale PNL nu a reuși să-l convingă pe edilul Constanței să amâne implementarea ctului administrativ, deși liberalul s-a arătat încrezător în reușita sa după întâlnirea pe care a avut-o cu Chițac.

Primarul a postat luni un mesaj tranșant în care spune că nu va ceda presiunilor locuitorilor și agenților economici din Peninsulă care cer să fie suplimentat numărul mașinilor care primesc permis de acces în centrul vechi.

Mesajul integral al primarului:

“Constanța e un oraș fără o zonă pietonală decentă, iar unii vor să rămână așa. După ce Consiliul Local a aprobat regulamentul de acces auto în zona peninsulară, un grup de vreo 20 de persoane s-a apucat să tragă sforile pentru a împiedica punerea acestuia în aplicare. Este vorba de familiile care au câte 2,3 mașini și care vor să și le parcheze pe toate sub nas, și de proprietarii de restaurante care vor să li se permită clienților accesul cu autoturismul până pe terasă, dacă se poate.

Hai să privim realitatea în ochi. Ne uităm cu invidie la Cluj, la Oradea ori la Timișoara, apoi venim să ne plângem pe Facebook de cât de rău e la Constanța. Iar când vine vorba să schimbăm ceva concret în acest oraș, de pildă să îi punem în valoare centrul precum în orice alt loc civilizat din lumea asta, găsim fel de fel de tertipuri pentru a rămâne agățați de vechile metehne. Ba că lucrările fac zgomot, ba că săpăturile fac praf, ba că nu ne mai putem parca toate cele 3 mașini în zona pietonală din centru.

Vreau să vă asigur încă o dată că nu voi ceda în fața acestor comportamente care ne-au blocat în timp mai bine de 20 de ani. Ajunge cu mentalitatea asta păguboasă. Acum lucrăm pentru Constanța așa cum ar trebui să fie, nu după cum vor unii să fie. Pot urla ei cât vor, pentru că pur și simplu nu au dreptate.

Avem zeci de milioane de euro alocate pentru alt pavaj pietonal (cel de acum a fost distrus de mașini), am inițiat regulamente pentru restaurarea imobilelor din peninsulă, avem investitori care au investit milioane ca să restaureze imobile din peninsulă, dar, aparent, nu vrem nimic din toate astea. Noi vrem mașini în fața casei. Iar pe undeva e și normal, din moment ce vechiul regulament acorda 3800 de avize de acces. Halal zonă pietonală.

Să lămurim: amânarea implementării regulamentului nu o poate dispune decât instanța (pentru nelegalitatea acestuia) sau Consiliul Local (din lipsă de orice urmă de bun-simț). Așa că vă invit pe toți constănțenii să vă spuneți părerea, poate vă aud și domnii consilieri: pe străduțele din zona peninsulară vreți zonă pietonală sau parcare? Mulțumesc”.

Citește și: Șeful PNL Constanța: Voi propune primarului să amâne aplicarea regulamentului de acces în Peninsulă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Recent Comments